IVAN TROPAN: Nisam politički poznata osoba, za razliku od onih koji su nas doveli u ovu situaciju!

1695

Kako je već javnosti poznato, tridesetdvogodišnji Ivan Tropan novi je kandidat za SDP-ovog gradonačelnika. Odbojkaš, reprezentativac, svoju je karijeru nastavio u Francuskoj, a danas ima svoju rent-a-car agenciju u Lapadu.

Kako komentirate ostavku Jadrana Barača?

-Poznavajući Jadrana dugi niz godina nije me iznenadila njegova ostavka. Uvijek smo pričali o načelima pravednosti, dosljednosti i transparentnosti. To je nešto što obojica držimo jako visoko. Za mene, kao ni za Jadrana, to nisu samo floskule i toga se držimo kao što se vidi po njegovoj odluci. Meni je žao što je do toga došlo, Jadran je puno toga dao i njegov rad u gradskom vijeću nitko ne može osporiti

Smatrate li je takvu odluku ishitrenom i bi li ga vodstvo SDP-a svakako smijenilo da je nije podnio sam?

-Mislim da to i nije toliko bitno. Jadran je vođen svojim moralnim kompasom odluku donio vrlo brzo, ne dovodeći u pitanje njegov karakter. Mislim da je u ovom slučaju to najbitnije, on je ostao dosljedan svojim i našim idealima.

Mislite li da će ovaj potez, koji je ocijenjen u javnosti kao moralan čin, biti nagrađen glasovima za vašu listu?

-Vrlo je bitno naglasiti da Jadran ovo nije učinio imajući to na umu. On je postupio kako je mislio da je ispravno i moralno. Mi želimo da svi ostali političari u gradu postupaju na takav način i da odgovaraju za svoja djela, bez iznimaka.

Hoće li Barač ići na listu SDP-a?

-Jadran se odlučio kompletno povući iz svih izbornih procesa s obzirom na kaznenu prijavu te neće biti na listi stranke.

Relativno ste nepoznata osoba na političkoj sceni, čime ćete se istaknuti kako bi bili prepoznatljiviji?

-Istina. Ja nisam, uvjetno rečeno, politički poznata osoba kao moji protukandidati koji dugi niz godina nastupaju na političkoj sceni Grada i koji su nas doveli u ovu situaciju. Izbor je jednostavan, “Oživi Grad” ili nastavak iste prakse. Grad mora biti na usluzi građanima, raditi za njihovo dobro, a ne ponašati se kao trgovačko društvo. Istaknut ću se kao kandidat koji želi približiti rad gradske uprave građanima kroz programe građanske participacije i transparentnosti.

Što biste prvo promijenili kada bi zasjeli u gradonačelničku fotelju?

-Uveo bi maksimalnu transparentnost gradskog proračuna i gradskih ugovara, što podrazumijeva objavljivanje svih prihoda i rashoda po stavkama. Zamislio sam to kao središnji portal na kojemu građani mogu pristupiti svim informacijama koje ih zanimaju.

Kako ocjenjujete rad gradskih poduzeća?

-Treba napraviti reviziju njihovog dosadašnjeg poslovanja. Gradska poduzeća bi trebala biti efikasna i na usluzi građanima. To su javne firme koje ne bi trebale biti na grbači građana.

Jadran Barač je često kritizirao poteze dubrovačkog gradonačelnika. Što mu vi najviše zamjerate?

-Najviše mu zamjeram odnos prema građanima i poduzetnicima. Također mu zamjeram nered u prostoru i jako loše upravljanje gradskim financijama.

SDP ne govori puno o kandidatima za GV. Imate li problem sa sastavljanjem liste i hoće li se na njoj naći neka nova lica?

-Nemamo ikakvih problema sa sastavljanjem liste, nova lica, kao i stara su već tu. Sljedeći tjedan nakon sjednice gradskog odbora ćemo objaviti detalje oko liste i zamjenika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *