Ivan Vrdoljak: “Hrvatska mora razvijati kreativnu industriju”

102

Kreativna industrija je tema novog doba, industrija koja je temeljena na znanju i inovacijama, koja se dobro naslanja na naš aktualni projekt koji intenzivno provodimo u Vladi, a to je cjelovita reforma obrazovanja. Kreativne industrije su najbolji način da se potakne otvaranje novih radnih mjesta i sprečavanje odlaska mladih iz zemlje“, izjavio je danas predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Dubrovniku, gdje je stigao u sklopu obilaska županijskih organizacija.

HNS je prva stranka u Hrvatskoj koja je razvoj kreativne industrije stavila u jedan od fokusa političkog djelovanja“ izrazio je žaljenje što u Hrvatskoj ona još nema status koji zaslužuje te dodao kako je njihov zadatak da i u Hrvatskoj to postane jedna od najbrže rastućih gospodarskih grana, kao što je to slučaj u Europi.

Politika je ta koja mladima treba dati okvir i pomoći svim budućim kreativcima da svoje ideje provedu djelo, a HNS i ja ćemo nastaviti aktivno raditi na tome. U tom smislu, u HNS-u postoji već stručni interesni odbor koji se bavi kreativnom industrijom i naš je cilj razvijati pametne javne politike iz tog područja koje će voditi mlade snage HNS-a“, istaknuo je Vrdoljak u povodu današnjeg Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti kojeg će HNS-ovci obilježiti u Splitu simboličnim puštanjem u zrak šarenih balona.

O toj temi govorio je i predsjednik Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a Valentin Dujmović koji je dodao kako je upravo Dubrovnik za vrijeme dok je HNS bio na vlasti u gradu dobar primjer kako se može biti kreativan i uspješan te kako je razvoj kreativnih industrija nužnost kako bi išli naprijed. Dujmović se osvrnuo i na najavljenu liberalizaciju taksi tržišta istaknuvši Dubrovnik kao najbolji primjer zašto je ona potrebna te kritizirao najave taksista o novom prosvjedu na jugu Hrvatske.

„Nakon što su prije godinu dana blokirali promet i izazvali velike probleme našim sugrađanima i posjetiteljima te izazvali veliku štetu po ugled Grada, mislio sam da su taksisti ipak shvatili svoju grešku. Ali kada sam vidio najavu novog prosvjeda, na kojeg zovu svoje kolege iz cijele Hrvatske da dođu raditi kaos u gradu, stvarno sam se iznenadio da postoje ljudi koji bi takvo nešto opet napravili svom gradu“ – rekao je Dujmović koji je naglasio kako je HNS apsolutno za liberalizaciju.

Odluka HNS-a da ostanemo u koaliciji s građanima i da se zajedno s njima borimo za bolje uvjete života u našoj sredini. A liberalizacija taksi tržišta donijet će upravo boljitak koji zaslužujemo, što će posebice biti vidljivo kroz niže cijene prijevoza uz bolju uslugu“ – rekao je Dujmović koji se zaključno dodao kako je razgovor dobra stvar, ali da je „takvo bahato ponašanje pojedinaca HNS-u neprihvatljivo“.

S poštovanjem,

ŽO HNS-a DNŽ

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *