IVICA SMOLJKO: Zakon nas izjednačava s gradskim autobusima i imamo pravo koristiti iste pravce!

158

Grad Dubrovnik uveo je zabranu prometovanja za taksi vozila Ulicom branitelja Dubrovnika iz smjera Doma zdravlja prema Pilama, a ista je izazvala negodovanje među dubrovačkim taksistima.

Naime, Grad je pristupio izradi prometnog elaborata te je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama od Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zatražena prethodna suglasnost za izmjenu prometne signalizacije. Nakon što je PU dubrovačko-neretvanska donijela rješenje kojim se daje suglasnost Gradu Dubrovniku za predložene izmjene, pristupilo se izmjeni prometne signalizacije, a prema kojoj Ulicom branitelja Dubrovnika odnosno smjerom Dom zdravlja – Pile mogu prometovati samo vozila javnog gradskog prijevoza te vozila s posebnom dozvolom o čemu više možete pročitati OVDJE

Ivica Smoljko, predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika ‘Plavi taksi’, prokomentirao je za Dubrovnik INsider novonastalu situaciju.

“Mislimo da odluka o zabrani prometovanja za taxi vozila iz pravca Boninova do Pila nije dobra iz razloga što neće smanjit gužve nego će baš stvorit novi čep zagrebačkom ulicom, a cijena će bit znatno veća za korisnike jer je vožnja duža. Upravo korištenje taxi prijevoza smanjuje gužve, a korištenje sporne ulice je omogućilo bržu komunikaciju staroj gradskoj jezgri. Zakon nas izjednačava s gradskim autobusima i imamo pravo koristiti iste pravce. Mislimo da treba preispitati ovu odluku i čekat odgovor nadležnog ministarstva.” kazao je Ivica Smoljko.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *