Javna tribina ZA!Obalu-Korčula u organizaciji Nove ljevice, Srđ je grad i Možemo!

211
Javna tribina ZA!Obalu – Korčula održat će se u srijedu 17. kolovoza u 19.30 u Ljetnom kinu  Korčula.
Tribinu organiziraju Nova ljevica, Srđ je grad i Možemo!, a na njoj će sudjelovati saborske  zastupnice Sandra Benčić i Ivana Kekin te vijećnici Dubrovačko-neretvanske županije Marko  Giljača i Igra Šain Kovačević.
Tema dužobalne kampanje – koja je započela u Dubrovniku, a nastavlja se tijekom godine  nizom sličnih susreta na obali – održivi je razvoj obalnog područja. U organizaciji zeleno lijevog bloka otvara se prostor dijaloga s građanima na temu odgovornog upravljanja jednim od najvrednijih resursa koje imamo.
U tijeku je priprema novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji se izravno tiče  života na otoku, a za kvalitetan Zakon nužno je sudjelovanje onih koji na otocima i na obali  žive.
Kakav život na otoku želimo? Jesu li apartmanizacija i betonizacija jedina budućnost koja nas čeka? Kako se boriti protiv uzurpacije pomorskog dobra i javnih prostora? Kako kvalitetno  upravljati javnim pomorskim dobrom? Kako kvalitetno nadzirati postojeće koncesije na obostrano zadovoljstvo građana i koncesionara? Je li most Pelješac – Korčula rješenje za naše  otočke probleme? Koliko turizma i kakav turizam želimo?
Budući da se za rješavanje problema s kojima se svakodnevno susreću ljudi koji žive na obali  treba obratiti tim ljudima, i građani će na tribini imati priliku govoriti o konkretnim
problemima s kojima se susreću.
Stoga Vas pozivamo da nam se pridružte i iznesete prijedloge kako kvalitetnije upravljati
obalnim područjem i sačuvati kvalitetu života koju baštinimo

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *