Javni poziv za sufinanciranje organizacije športskih priredbi

446

Proračunom Grada Dubrovnika za 2019. uvodi se stavka Sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik u iznosu od 765.000 kuna. Izvor financiranja ove stavke je boravišna pristojba, s obzirom na utjecaj koje športske priredbe imaju na turističko gospodarstvo, razvoj športa i promociju Dubrovnika kao turističke i športske destinacije.

Javni poziv otvoren je od 5. veljače do 5. ožujka 2019., a objavljuje ga gradonačelnik Grada Dubrovnika putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Temeljni cilj raspisivanja ovog Javnog poziva je poticanje i potpora športskim priredbama u organizaciji športskih udruga s područja Grada Dubrovnika, kao načina promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije športa među građanima, unaprjeđenja sustava športa te nacionalne i međunarodne športske promocije Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik sufinancirat će troškove organizacije športskih priredbi, koje u smislu ovog Javnog poziva predstavljaju športska natjecanja nacionalnog i međunarodnog karaktera, a koja se održavaju na području Grada Dubrovnika u vremenskom razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. te koje svojom prepoznatljivošću doprinose nacionalnom i međunarodnom ugledu i promociji Grada Dubrovnika.

Sredstva za provedbu Javnog poziva osigurana su u Proračunu Grada za 2019. godinu i projekciji za 2020. i 2021. godinu u ukupnom iznosu od 765.000 kuna.

Najmanji iznos sufinanciranja po športskoj priredbi koji prijavitelj može ugovoriti je 25.000,00 kuna, a najveći 150.000,00 kuna, s tim da zatraženi iznos sufinanciranja, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60% od ukupnog iznosa potrebnog za organizaciju športske priredbe. Ostatak sredstava potrebnih za organizaciju športske priredbe prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Financijskim potporama Grad Dubrovnik sufinancirat će provedbu do 10 športskih priredbi koje će svoje aktivnosti provoditi na području Grada Dubrovnika kroz tekuću godinu, sve do isteka planiranih proračunskih sredstava.

Više informacija, upute za prijavitelje te potrebni obrasci mogu se pronaći OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *