Vlasnici pasa, oprez: Povlače se dvije vrste hrane za pse poznatog proizvođača

523

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o opozivu hrane za pse u konzervi američke tvrtke “Hills Pet Nutrition”: “Hills Prescription Diet Canine” i “Hills Science Plan Mature Adult Active Longevity Chicken”, koji je ta tvrtka provela vlastitom odlukom zbog potencijalno mogućih povećanih razina vitamina D u navedenim proizvodima.

Tvrtka DDL Zagreb d.o.o., ovlašteni uvoznik i distributer proizvoda Hills za Hrvatsku, nije prodala niti distribuirala izdvojene konzervirane hrane za pse na hrvatskom tržištu, a vlasnicima pasa, koji su eventualno kupili proizvode izdvojenih serija, putem Internet prodaje, savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima, stoji u priopćenju.

Naime, peroralni unos povišenih razina vitamina D, koji je esencijalni nutrijent za pse, može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine.

Primjena povišenih razina vitamina D može rezultirati s ozbiljnim zdravstvenim problemima kod pasa uključujući poremećenu funkciju bubrega.

Vlasnici pasa čiji su psi konzumirali bilo koju od hrane navedene na listi proizvoda i čiji psi pokazuju bilo koje od navedenih simptoma, trebaju kontaktirati svog veterinara.

U većini slučajeva, očekuje se potpuni oporavak životinje nakon prestanka hranjenja tim proizvodima, stoji u priopćenju.

poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *