JEDAN OD NAJTUŽNIJIH DUBROVAČKIH DANA: Sjećanje na poginule ispred skloništa u Mokošici

1216

Jedan od najtužnijih dana u dubrovačkoj povijesti bio je upravo 7. listopad. Te nesretne 1991. granate koje su pale ispred skloništa u Mokošici, odnijele su zauvijek devet mladih života.

Danas su se ispred Spomen obilježja u Ulici Bartola Kašića položili vijenci i upalili svijeće u počast našim poginulim sugrađanima.

-Živote je izgubilo na ovom mjestu prije trideset i jednu godinu devet ljudi. Sedam dana prije započela je agresija na Dubrovnik. Gotovo svakodnevno su se gubili ljudski životi. Činjenica je da već 31 godinu, od agresije na naš grad i njegov nacionalni identitet, agresor, u ovom slučaju grad Trebinje, nikad se nije ispričao. Konstatntno izvrću teze. Ove godine, 1. listopada su oni obilježavali dan početka napada na Trebinje, koje nikada nitko nije napao. Tužno je da netko nije nakon ovoliko godina shvatio kakvo je zlodjelo napravio i sijao smrt u gradu Dubrovniku i oduzeo brojne nevine živote, oduzeo i brojne dječje živote. Nadam se da će im doći to u pamet, jer dok im ne dođe morat ćemo sa strepnjom paziti što se događa na tim područjima. Nije rečeno da oni koji se nisu pokajali sutra isto ne bi i ponovili, kazao je ovom prilikom okupljenim novinarima Mato Franković.

Jako je važno što su danas ovdje došla i djeca odati počast, ne bi da bi mrzili nego da bi pamtili, kako nam se rat nikada više ne bi dogodio, dodao je dubrovački gradonačelnik.

Misa zadušnica je održana u crkvi Svete obitelji s početkom u 18 sati.

Jozo Braović, Denis Ćimić, Vladimirka Dopsai, Milenko Kulaš, Miho Liban, Nikola Liban, Ivo Maškarić, Alen Vasiljević, Joško Vuković počivajte u miru.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *