JEDNA SASVIM NEOBIČNA SARMA

21

Ako želite biti maštoviti za božićne blagdane, ovo je dobra ideja!

Sastojci:

  • 30 dag krumpira
  • 1 kg kiselog kupusa u glavicama
  • 3 žlice riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 1 žlica brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema: 

Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite, a zatim ohladite.

Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte.

Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko sat vremena.

U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte

Dnevno.hr

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *