Ako želite biti maštoviti za božićne blagdane, ovo je dobra ideja!
Sastojci:
- 30 dag krumpira
- 1 kg kiselog kupusa u glavicama
- 3 žlice riže
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 jaje
- 1 žlica brašna
- 1 grančica peršinovog lista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite, a zatim ohladite.
Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte.
Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko sat vremena.
U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte