KAD SE MALE RUKE SLOŽE: Pročitajte najljepšu dubrovačku božićnu priču

245

U moru negativnih priča, donosimo jednu lijepu i nesvakidašnju. Prije Božića objavili smo članak u kojem su dvojica prijatelja željela jednoj obitelji opiturati stan ili kuću, kako bi im uljepšali stambeni prostor za blagdane. Naša sugrađanka Deša predložila je jednu malu obitelj u gradskim mirima. Kako je trebalo osigurati i materijal za izvođenje radova, na portal nam se javio Mateo Čanić, a potom i građevinska firma Kont d.o.o.

Dvojica Dubrovčana su prionula poslu i ne samo da su zakrpali, pregletovali i opiturali zidove, nego su i postavili laminat. Preko grupe Pomoć za Dubrovčane i dobrom voljom drugih ljudi nabavili su i krevete, posteljinu, stol, stolice, tapit i igračke.

– Trebalo je srediti struju, priča nam Danijel, jedan od dvojice mladića. Kontaktirali su Asard elektroinstalacije, u vlasništvu Asmira Derviševića, koji je sitne popravke uradio potpuno besplatno. Društvo autotaksi prijevoznika, točnije Žuti taksi donirali su novi laminat. Zahvaljujemo ovim putem i Moto klubu Unbelievable riders na fizičkoj pomoći. Kako je Kont d.o.o. osigurao sav ostali potreban materijal, zamolili smo Matea da on kupi neke poklone za djecu. Naši su sugrađani osigurali i spenzu koja će se skupa s poklonima uskoro naći u domu ovog samohranog oca s dvoje male djece.

Ova je mala akcija donijela puno sreće na dječja lica i pokazala što sve možemo napraviti jedni za druge. Nisu Božić kolači ni savršeno čista kuća, Božić je ono što nosite u sebi i date drugima od srca.

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *