KAKO PREBOLJETI GUBITAK VOLJENE OSOBE I ŽIVJETI S TIM?

20
Ovih dana kada posjećujemo grobove naših najmilijih, posebno smo svjesni prolaznosti ovozemaljskog života. Palimo svijeće za njihove duše i nadamo se da su na nekom boljem mjestu, mjestu gdje više ništa ne boli, ne tišti dušu, gdje je smisao i svjetlo. Ipak,tugujemo.
 
Možda i zbog svoje vlastite sebičnosti, jer nismo više u kontatku s tom osobom, ne možemo je zagrliti, pružiti ruku, nazvati na telefon.
Tuga nam pritišće dušu, ne možemo udahnuti, kad izgubite nekog sebi bliskog, ta se bol ne može opisati riječima. S njom idete leći i s njom ustajete. I nastavljate dalje. Zbog drugih osoba u svojoj okolini i zbog sebe samih. 
 
Okidači su tu, to su rođendani, obljetnice, blagdani, posebno Božić, teški dani kada vam taj netko silno nedostaje. Potrebna vam je podrška, prijatelji, ljudi na koje se možete osloniti u takvim trenucima. Potrebno je i odbolovati,  isplakati, to je proces koji traje. Vaša je bol nemjerljiva, iziskuje veliku psihičku snagu. S osobom koja je otišla, uvijek ode i jedan dio nas samih.
 
Kažu da ne treba oplakivati nečiji život već ga treba slaviti. Pokušajte se sjećati samo lijeph uspomena vezanih za osobu koju ste izgubili. 
 
Onda kada više ne možete jesti, osjećate se bezizlazno,mislite da vaš život više nema smisla, morate potražiti pomoć stručnjaka. Sjetite se kako bi osoba koju ste izgubili voljela da ste sretni i da živite život ispunjeno i do kraja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *