KARAMARKO NAJAVLJUJE POVRATAK I POZIVA NA RUŠENJE PLENKOVIĆA: ‘Ako sam potreban hrvatskom narodu, dužnost mi je odazvati se’

205

U lipnju 2016. godine naprasno je prekinuta karijera Tomislava Karamarka. Razlozi su svima dobro poznati, no čini se kako je bivši šef HDZ-a odlučan u namjeri da taj prekid političke karijere bude samo svojevrsna pauza u njegovom djelovanju.

Naime, Karamarko je dao intervju za tjednik 7 Dnevno u kojem je poručio – ‘vraćam se’ – te vrlo jasno daje do znanja da ide u novi pohod na domaću političku scenu pritom praktički izazivajući puč u HDZ-u i optužujući Andreja Plenkovića da je stranku doveo u neformalnu koaliciju s HDZ-om.

‘Nakon dvije godine političke izolacije, nakon dugotrajne analitike uzroka i posljedica mog političkog uspona i pada, još sam više učvrstio svoja domoljubna politička stajališta i u tome me neće slomiti. Ako kao takav, s ogromnim političkim iskustvom i jasno deklariranim svjetonazorom, budem potreban hrvatskom narodu, dužnost mi je odazvati se’, rekao je Karamarko.

A što se tiče ranije spomenutog pozivanja na puč u stranci, ono je vidljivo u sljedećim Karamarkovim riječima.

‘Danas je HDZ ponovo odlutao s demokršćanske trase, dajući neojugoslavenskoj ljevici umjetno disanje, ali uvjeren sam da u HDZ-u ima dovoljno kvalitetnih domoljuba koji znaju o čemu govorim i koji će u datom trenutku prepoznati što im je činiti. Mislim da je mogućnost stvaranja velike koalicije jedina i najveća prijetnja opstanku HDZ-a. HDZ već danas jest u neformalnoj velikoj koaliciji, što neminovno rezultira rasipanjem HDZ-ovog biračkog tijela’, rekao je bivši šef HDZ-a.

Karamarko smatra da je potrebno obnoviti domoljubni blok kojeg je Plenković raskinuo kad je preuzeo uzde stranke. Kaže kako je u njegovo vrijeme ‘započeli nezaustavljivi procesi pozitivnih promjena u Hrvatskoj, što je danas vidljivo u potpunom rasulu neojugoslavenske ljevice’.

Iako je ovo prvi Karamarkov istup ove vrste u posljednje dvije godine, upućeni kažu da nema razloga za brigu.

‘Govori da će se odazvati hrvatskom narodu, ali takav mu poziv neće doći. Uzaludno ga čeka, ljudima je dosta priča o neprijateljima države. Međutim, ako je itko dao umjetno disanje SDP-u, koji Karamarko naziva neojugoslavenskom ljevicom, to nije bio Plenković nego upravo Karamarko. Plašenjem naroda Jugoslavijom i komunizmom mobilizirao je SDP-ove birače i presudno pridonio odličnom rezultatu Zorana Milanovića na izborima 2015. godine Ubrzo nakon što je Plenković preuzeo HDZ, Milanović je otišao iz politike. Zato nikakav prevrat u HDZ-u, koji Karamarko priželjkuje, nije moguć’, rekao je za Novi listjedan suradnik premijera Plenkovića.

net.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *