KETI ĆORVILA: Intervju s prvom Dubrovkinjom u “Životu na vagi”

459

Keti Ćorvila je majka, supruga, naša Dubrovkinja, koja se prijavila u popularnu RTL-ovu emisiju “Život na vagi”. Kako se Keti odlučila na ovaj potez, hrabro se razotkrila pred malim ekranima? Razgovarali smo s novom kandidatkinjom ovog showa pred njezin ulazak u kuću.

“Muž me još lani htio prijaviti, ali ja nisam bila spremna. Sin mi je imao dvije i pol godine, nisam se htjela odlučiti na taj potez, ali sam zato ove godine ja iznenadila njega! Jednu večer sam legla u krevet, negdje u travnju, počele su prvi topliji dani i – počela sam se gušiti. Uhvatila me neka panika, digla sam se u 2 ujutro, sjela na kauč, uzela mobitel i prijavila se na “Život na vagi”. Shvatila sam koliko sam potrebna mojoj djeci.” počinje Keti svoju priču.

Ta je večer za nju bila prekretnica, nije se predomislila, krenula je u Zagreb na razgovor i izabrana je među čak 2000 kandidata!

” Imala sam tu sreću da sam upala, a iskreno da ti rečem, prijavila sam se i više nisam o tome ni razmišljala. Mislila sam čak kako me nitko i neće zvat jer sam daleko, u Dubrovniku. Mislim da je prevagnuo moj karakter, dosta sam otvorena i iskrena.”

Keti Ćorvila ima 136 kilograma, a njezina težina ne predstavlja samo estetski problem.

” Imam rupturu mišića u stomku, doktor mi je rekao da se neću moći operirati dok ne smršavim. Rekao mi je kad smršavim, da će mi povezati mišiće i skinuti višak kože.”

Osamnaest novih kandidata ovog svojevrsnog realitya kreću zapravo u neki novi život, pod paskom trenera, kontroliranom prehranom i u potpunoj izolaciji. Naša je Dubrovkinja pratila obje dosadašnje sezone. Pitali smo Keti kako se dogodilo da je došla do te nezavidne brojke od preko 130 kilograma?

“Prvenstveno trudnoće , kćer sam rodila s 29, a sina sa 40 godina. Teško sam se oporavljala, pa odmaranje, ležanje, lako je skupiti kila. Nisam se baš ni pretjerano kretala, više sam voljela gledat neki film s puno kokica ili čipsa, posebno navečer. Preko dana nisam puno ni jela, nikad nisam bila žena od velikih obroka, ali navečer, kad bi svi pošli leć, ja sam jela sve ono što deblja. Uživala sam i odmarala se uz televiziju, vazda grickajući nešto.”

Keti je uvijek pravila i krasne kolače.

“Prestala sam kad sam rodila maloga, on je jako živ, nisam više imala volje, ali ih nisam prestala jesti.”, kaže iskreno ova četrdesetčetvorogodišnjakinja.

Kako su tvoja djeca i muž prihvatili da te neće biti neko vrijeme?

“Djecu nisam ništa pretjerano pripremala, sina pogotovo, on je još mali, četiri su mu godine. Mojoj je kćeri petnaest godina, njoj sam rekla za prijavu i to je prošlo poprilično traumatično prvi momenat. Malo smo razgovarale, pa sam joj rekla kako želim nešto promijeniti, kako ne želim da me za deset godina guraju po bolnici u kolicima na pretrage. Rekla sam joj kako želim biti zdrava i na onaj način na koji meni pomaže moja majka, da želim i ja sutra pomagati njoj. Objasnila sam joj kako želim biti tu za njih.”

Misliš li da će tebi biti teže smršaviti i natjecati se u showu u ovim godinama? Metabolizam nam se usporava, obeshrabruje li te to?

“Ne, mislim da je to individualno. Teže jest, ali ja imam metabolizam kao neka osoba od 25 godina, brzo se debljam, ali brzo i mršavim.”

Koja su tvoja očekivanja? Sanjaš li finale?

” Pobjeda mi nije prioritet, ali ako dođem do finala dat cu sve od sebe da budem prva žena koja je pobijedila u “Životu na vagi” ! U slučaju da se to ne dogodi, bit ću ponosna na sve što napravim tamo. Ne bih voljela ispasti prva. Meni je nagrada da riješim svoje zdravstveno stanje i naravno, da smrsavim i dođem na svoju idealnu težinu od 83 kilograma. Imam problema s tlakom, već godinu i pol dana, povišeni šećer u krvi, kolesterol, masnoće, trigliceridi, svi nalazi su mi povišeni. Mislim da je ovo pravi trenutak.”

Keti je podržala i obitelj i prijatelji, a kako ponosno kaže, najviše njezin muž Tonći. ” Moja se svekrva boji , misli da neću moći to izdržati, da će mi biti jako teško. Podržava me naravno, pomaže, već je pripremna čuvati djecu kad zatreba. Moja je mama stigla u Mokošicu s Korčule i ostat će tu, čuvati djecu i pomagati što bude trebalo. Organizirali smo se.”

Već prije mjesec, dva, Keti je počela mijenjati svoju prehranu, neke je stvari iz prehrane izbacila, počela je kozumirati neke zdravije namirnice. Kad se vrati doma, kaže kako će joj sigurno biti lakše nego nekim drugim kandidatima, jer joj je muž u treningu, prilagodljiv je i smatra kako njezina nova prehrana neće stvarati nikakav problem.

“Nikad nisam doživjela neku neugodnu situaciju zbog moje kilaže. Nitko me nije uvrijedio, ali recimo nisam na plažu išla zbog svoje debljine. Nisam mogla s djecom ići na kupanje, treba skočiti, treba potrčati, a ja to nisam mogla. Propustila sam jedan dio njihovog djetinjstva. Nisam mogla čučnuti i djetetu vezati teniske. Zato smatram kako je ovo moja najteža i najbolja odluka koju sam u životu donijela! Već sam ponosna na sebe, zbog same prijave, znaš i sama kakvi su pojedini ljudi u nas u Gradu, ima onih koji su uz mene i pružaju mi podršku, ali i onih koji će me osuditi, ali mene to ne interesira. Imam cilj i znam što želim postići, a to je vrijednije od tuđih mišljenja.”

Želimo Keti uspjeh na njezinom putu, da dođe u finale i ostvari sve svoje snove. Zbog svoje obitelji i nje same, da pobijedi sebe i uživa život u najljepšem svjetlu. Keti, navijamo za tebe!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *