KLGB IVICE ROKA: Za sjednicu GV predlažemo sljedeća vijećnićka pitanja

991
Priopćenje KLGB Ivice Roka predlaže točke za konstituirajuću sjednicu GV, koje prenosimo u cijelosti:
Na temelju st. 2. čl. 81. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, predlažem da se dnevni red sjednice Gradskog vijeća, koja je sazvana za 15.06.2021., dopuni točkom “10. Vijećnička pitanja”.
Razlozi:
Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja je zakazana za 15.06.2021., nije isključivo konstituirajuća, što se vidi iz 9. točke dnevnog reda.
Nepolitička građanska “Lista br. 7” smatra da je za građane mnogo važnija točka “vijećnička pitanja”, nego odluka o izboru gospođe Ivane Medo Bogdanović za ravnateljicu “Dubrovačkih ljetnih igara”, odnosno odluka o izboru gospođice Petre Marčinko za predsjednicu Gradskog vijeća.
Ako predložena dopuna dnevnog reda bude prihvaćena, onda se najavljuju sljedeća pitanja gradonačelniku, budući da je on javno  pozvao vijećnike na konstruktivnu “programsku suradnju”.
………….
PITANJA
[1] Namjerava li gradonačelnik za narednu sjednicu GV pripremiti tekst deklaracije o rekonstrukciji kule Ribarnice, o rekonstrukciji luže na Ponti, o rekonstrukciji Krstionice, o (djelomičnoj) rekonstrukciji kule Sv. Luke?
[2] Namjerava li gradonačelnik za narednu sjednicu GV pripremiti prijedlog izmjena članaka 164. i 165. Odluke o komunalnom redu, tako da se svakog radnog dana od 5:00 (u turističkoj sezoni od 4:00) do 9:00, karićima može obavljati opskrba unutar Grada?
[3] Namjerava li gradonačelnik odmah uputiti molbu Gimnaziji Dubrovnik da otvori raštio od napuštenog (zapuštenog)  igrališta za mali nogomet  (rašto je zavaren, a nalazi se iznad skala kod ulaza u ambulantu na Pločama)?
[4] Namjerava li gradonačelnik odmah uputiti zahtjeve  “Vrtlaru” da se kod klupa ispred Kompasa i kod kioska  pokraj pošte Lapad, zasade (ukupno dvije) masline (oblice), te da se u Sv. Jakovu, na kupalištu Biskupija, pregledaju stanja pinja? Sudeći po krošnjama, izgleda da se 2 pinja se mogu spasiti, ali se mogu nadomjestiti sadnicama pinja.
[5] Namjerava li gradonačelnik uputiti zahtjeve “Vodovodu” da odmah ukloni oba raštila s makadamskog puta u Gornjem Obuljenu, te da Gradskom vijeću dostavi detaljnu kartu, na kojoj bi bila prikazana sva mjesta “ulijevanja” oborinskih tekućina u kolektor fekalne odvodnje, koji je proveden šetalištem Nika i Meda Pucića? Neslužbeno, “Vodovod” je “otkrio” nekoliko takvih priključaka pokraj  hotela tvrtki “Valamar” i  “Importanne Resort”.
[6] Namjerava li gradonačelnik odmah zatražiti od Županijske lučke uprave, popis svih korisnika vezova za barke na području Grada Dubrovnika, osobito u Gruškom akvatoriju (s naznakama registracija svake barke i detaljne pripadajuće karte svakog veza)?
NAPOMENA
S obzirom da “Lista br. 7” ima pravo na 4 vijećnička pitanja, mole se ostali vijećnici da nam napišu koja pitanja bi oni htjeli “preuzeti” ili ih žele postaviti (kako bi se izbjeglo “preduplavanje”).Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *