KLM obnavlja promet prema Dubrovniku i Splitu, 2 dnevna leta za Zagreb

498

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik, KLM Dutch Airlines, s početkom ljetnog reda letenja koji na snagu stupa posljednjeg vikenda ovog mjeseca, ponovno uvodi redovne sezonske linije prema Splitu i Dubrovniku.

Osim što će od nedjelje, 27. ožujka, KLM ponovno uvesti redovne linije iz Amsterdama prema Splitu i Dubrovniku, ovaj nizozemski avioprijevoznik nastavlja prometovati dva puta dnevno prema zagrebačkoj zračnoj luci.

Što se tiče Zračne luke Split, prvi let za ovogodišnji ljetni red letenja najavljen je za nedjelju, 27. ožujka, u početku su najavljena dva leta tjedno, svake subote i nedjelje. Pred blagdan Uskrsa kompanija planira veći broj operacija, a od kraja travnja između Splita i Amsterdama KLM bi trebao prometovati svakodnevno. U špici ljetne sezone očekuju se do tri dnevna leta između Amsterdama i Splita ovog avioprijevoznika.

S prvim danom ljetnog reda letenja KLM će obnoviti promet i prema Dubrovniku, na liniji koja je ponovno uvedena prošle sezone. Najavljena su dva leta tjedno, također subotom i nedjeljom, a krajem travnja trebalo bi doći i do povećanja tjednih operacija. Kako smo ranije i najavili, KLM bi ovog ljeta između Dubrovnika i Amsterdama trebao prometovati i do dva puta dnevno.

Unatoč povećanju broja operacija prema obalnim zračnim lukama prošle i ove godine, KLM planira nastaviti s dva dnevna leta prema Zagrebu, no koristeći uglavnom Embraer flotu koja u odnosu na Boeing ima značajno manji kapacitet. Upravo je Embraer te B737-700 flota planirana na linijama prema Hrvatskoj u ožujku i travnju.

Croatian Aviation


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *