Književni susret s Davidom Mitchellom u Lazaretima

179
Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika, u suradnji s partnerima iz Književnog kluba Booksa, poziva vas u Lazarete, u nedjelju, 23. rujna 2018., u 20:00 h na književni susret s višestruko nagrađivanim piscem Davidom Mitchellom.
 

David Mitchell će u Lazaretima s vrsnom poznavateljicom književnosti, Miljenkom Buljević te s našim gostima razgovarati o odnosu književnosti i putovanja. Uvrštenje na New York Timesovu listu bestsellera za romane The Bone Clocks (Koštani satovi) i Cloud Atlas (Atlas oblaka), višestruke nominacije za uži izbor za Man Booker Prize za romane Number9Dream, Atlas oblaka i Livada crnog labuda te ekranizacija romana Atlas oblaka (s Tomom Hanksom, Halle Berry i Hughom Grantom u glavnim ulogama), donijeli su Davidu Mitchellu status jedne od najvećih književnih zvijezda današnjice.

Nakon Zagreba i gostovanja u Muzeju suvremene umjetnosti (21. rujna u 18:00 h) te susreta s publikom i turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran u Booksi (22. rujna u 20:00 h), Mitchell svoj prvi dolazak u Hrvatsku, s neskrivenim zadovoljstvom, nastavit će posjetom Dubrovniku. Gostovanje Davida Mitchella organizirano je uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, The Pucić Palace, Deša Pro, CRVIK vinogradi & vinarija, Art radionica Lazareti, Pizzeria La Luna, Dubrovniknet, DuList, Dubrovački dnevnik i Digital Video Studio Ogresta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *