Komora najviše tereti pedijatricu Doma zdravlja Metković, koja je jedina odmah primila i pregledala dječaka

222
Zamjeraju joj što nije ostala na Hitnoj s dječakom te mu odmah u ordinaciji nije dala kisik i infuziju. A ona ga je, upravo misleći na dobrobit djeteta, odvela u 30 sekundi udaljenu Hitnu

Hrvatska liječnička komora taji imena liječnika kod kojih su pronađeni propusti u slučaju smrti dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića. No, Index je od izvora koji je morao ostati anoniman doznao da Komora najviše tereti liječnicu Kseniju Kaleb, pedijatricu Doma zdravlja Metković, koja je jedina odmah primila i pregledala dječaka nakon što su ga odbili primiti na Hitnoj i u ordinaciji drugog pedijatra dr. Vladimira Krmeka.

Istovremeno, kako doznaje Index, Komora ne tereti drugog pedijatra koji nije primio dječaka, niti njegovu medicinsku sestru koja je ocu poručila da imaju gužvu i da ode na Hitnu (iako su ga s Hitne to isto jutro poslali pedijatru). Nadalje, Komora propust ne vidi u stalnom vraćanju dječaka s Hitne. Također ne vide ništa sporno što je dijete odvezeno helikopterom na koji se čekalo sat i 20 minuta, a brže bi stigao kolima Hitne pomoći.

Komora je u nalazu najviše zamjerila dr. Kaleb, koja je jedina u Metkoviću pomogla nesretnom dječaku. Zamjeraju joj što nije ostala na Hitnoj s dječakom te mu odmah u ordinaciji nije dala kisik i infuziju. A ona ga je, upravo misleći na dobrobit djeteta, odvela u 30 sekundi udaljenu Hitnu da bi mu se to sve isto brže dalo jer je Hitna opremljena za hitne slučajeve. Nadalje, u pedijatrijskoj ambulanti ne postoji defibrilator koji je možda mogao zatrebati u reanimaciji životno ugroženog djeteta, a na Hitnoj postoji jer je ona jedina opremljena za liječenje životno ugroženog pacijenta. I na koncu, jedino ga je Hitna pomoć mogla prebaciti u splitsku bolnicu.

Novinari Indexa kontaktirali su ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca, čija je zaposlenica dr. Kaleb, no on je odbio dati izjavu vezano za nalaz inspekcije Hrvatske liječničke komore. Kratko je rekao da nije u mogućnosti komentirati taj nalaz.

Potom su zvali dr. Kaleb, a ona ih je uputila na svog odvjetnika Antonia Volarevića, koji je rekao da su u nalazu HLK izostala načela svakog poštenog i pravno ispravnog postupanja. Ističe kako nalaz Komore ne drži valjanim i objektivnim.

24SATA.HR

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *