KONFERENCIJA: Kako međusobnom suradnjom na lokalnoj razini ojačati i održati razvoj volonterstva?

396

‘Suradnjom do održivog razvoja volonterstva’ naziv je konferencije koja je dio aktivnosti projekta lokalnog volonterskog centra ‘DU, you volunteer?’ čiji je nositelj Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, koja se danas održala na Sveučilištu u Dubrovniku.

Cilj konferencije je jačanje infrastrukturne mreže za održivi razvoj volonterstva, međusektorskom suradnjom na lokalnoj razini.

Voditeljica projekta lokalnog Volonterskog centra Sandra Dubravčević, objasnila je kako je ova konferencija prilika da okupe predstavnike iz različitih sektora od privatnih do javnih, lokalnih i regionalnih.

– Iznimna nam je čast da smo iz Splita uspjeli dovesti Ružicu Opačak Bebić, hrvatsku stručnjakinju s polja korporativnog volontiranja, ujedno i autoricu priručnika ‘Volontiranje zaposlenika: preporuke za uspješno uspostavljanje volonterskog programa u poslovnom sektoru’. Korporativno volontiranje je trend u Hrvatskoj posljednih godinu dana, htjela bih naznačiti da nam je ovo ujedno i prilika predstaviti amo reći novu ‘garnituru’ udrugama civilnog društva na području Dubrovnika i okolice – objasnila je Dubravčević.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić osvrnula se na suradnju Grada i Volonterskog centra.

– Zadovoljstvo mi je što sam na neki način sudionik, ali i gost ove konferencije jer osobno, ali i u ime Grada Dubrovnika smatram da je volonterstvo vrlo bitno. Svjesni smo  da što je društvo razvijenije to je volonterstvo istaknutije. U tom smislu Grad Dubrovnik će i dalje biti partner s društvom Bonsai i poticati projekte, posebno u smislu edukacije – kazala je Tepšić.

Predstavnica Crvenog križa u Dubrovniku Katija Damjanović, rekla je kako im je posebno drago što mogu sudjelovati na ovoj konferenciji gdje će predstaviti i svoj projekt o tome kako zadržati volontere na jedan dugi niz godina. 

– Cijeli rad Crvenog križa je baziran na volonterstvu, prošle godine smo imali preko 4000 volonterskih sati. Jako smo sretni i jer je naša volonterka prošle godine dobila nagradu Hrvatskog Crvenog križa na nacionalnoj razini. To samo pokazuje koliko nam je stalo do volontera i koliko su nam bitni – istaknula je Damjanović.

Među izlagačima bili su i pročelnik U.O. za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, predstavnice udruge DEŠA, Romana Tomić i Ana Cvjetković.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Dubrovnikom i OŠ Marina Getaldića, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *