ODRŽAN ŽDRIJEB DIVLJE LIGE; Ove godine se 24 momčadi bore za trofej (FOTO)

375

U nedjelju počinje 34. najpoznatije amatersko vaterpolsko prvenstvo na kojem će nastupiti 24 momčadi, a danas je održan ždrijeb.

Kuglice su uz župana Dubrovačko-neretvanskog Nikolu Dobroslavića, gradonačelnika Mata Frankovića i predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu, izvlačili judašica Ivana Šutalo, automobilist Dubravko Čikor i vaterpolist Paulo Obradović.

– Mislim da će kao i svake godine biti vrlo zanimljiva Divlja liga koja predstavlja jedan pozitivan duh Grada. Dosta stranaca to dolazi pratit, tako da možemo biti vrlo zadovoljni i napraviti jedan dobar turnir. Što se tiče favorita, mislim da su najopasniji Kamen Mali, FUN H2O i Elita, tu je i Penatur. Ali uvijek se stvori i neka nova ekipa sa mladim igračima tako da bi moglo biti iznenađenja – rekao je Paulo Obradović.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je Divlja liga jedan pozitivan fenomen koji se događa samo u našoj županiji i istaknuo želju da se i Grad ponovno priključi financiranju.

– Zadnjih godina bili smo pokrovitelj Divlje lige, trebalo bi da se i Grad Dubrovnik vrati u Divlju ligu, što zbog bivšeg gradonačelnika nije bio slučaj tako da je županija uskočila i pomogla. Treba nastaviti ovo natjecanje koje je jedinstveno, neki drugi hrvatski gradovi su pokušavali osnovati svoju Divlju ligu, međutim neuspješno, a to je samo dokaz koliko je ovo važna priča za nas – rekao je Dobroslavić dodavši kako ‘nema favorita, ali uvijek može biti iznenađenja’.

– U kvalifikacijskom djelu turnira bit će 18 ekipa, četiri grupe, dvije po pet, dvije po četiri ekipe. U glavnom turniru su četiri skupine gdje su dvije ekipe koje su bile najbolje prošle godine. Dosta je zanimljivih parova, jedna grupa je sa četiri bivša nositelja koja bi se mogla nazvati ‘skupina smrti’ – objasnio je jedan od organizatora ždrijeba Edin Memišević.

Branitelj naslova Elita nositelj je skupine A, a ždrijeb joj je doveo Lozicu. Nositelj skupine B je FUN H20 Mlini koji igraju protiv Kokota. Nositelju skupine C Penatur igrat će s Češkim banjama, a ždrijeb je odlučio kako nositelju skupine D, Kamenu malome idu, Crvene stijene. Ovim ekipama pridružit će se najbolje ekipe iz kvalifikacija.

Prijavljeno je i devet terena. Momčadi koje su prijavile teren su Turčin Danče i Betula Danče (Danče), Kolorina (Šulić), Lukovica (Plat), Kamen Mali (Cavtat), Luka Čilipi (Luka Čilipi), Pasjača Popovići (Pasjača), Uvalica (Porporela), Elafiti (Šipan) i Ponta žala (Mokošica).

Kvalifikacije počinju u nedjelju, 16. srpnja na Dančama. Otvaraju ih Luka Čiipi i Batahovina u 16.15 sati. Potom u 17.05 sati igraju Plaža ispod Petke i Lukovica, u 17.55 derbi Danača, Turčin protiv Betule te u 18.45 sati Kolorina i Komarda.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *