KRALJ I ŠPRLJE: ” NETOČNI SU NAVODI GRADONAČELNIKA!”

283

Na jučerašnju izjavu gradonačelnika Mata Frankovića o zaustavljanju radova na polaganju elektro kabela za pročistač pitke vode u Komolcu u kojoj je napomenuo kako se radi o nerazvrstanoj cesti u vlasništvu Grada priopćenjem su se očitovali Ivan Kralj i Leon Šprlje. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem se želimo kao predstavnici društava Rursus d.o.o. i PGM Ragusa d.d. obratiti javnosti vezano uz brojne natpise u medijima i javnim istupima gradonačelnika Grada Dubrovnika koji se odnose na radove koji se izvode na zemljištu u našem vlasništvu u katastarskoj općini Komolac.

U brojnim medijskim člancima javnosti je predstavljeno kako protupravno zaustavljamo radove i na taj način ucjenjujemo Grad bez ikakvog zakonskog uporišta, dok se potpuno zanemaruje činjenica da Grad Dubrovnik prije poduzimanja bilo kakvih radnji nije postupio na zakonom propisan način.

Nekretnine na kojima se izvode radovi su u našem vlasništvu što je Gradu poznato. Netočni su navodi gradonačelnika da se radi o nerazvrstanoj cesti u vlasništvu Grada Dubrovnika jer nisu ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o cestama. Naime, tek 8. rujna 2018., dakle nakon što su započeti radovi, Grad je pokrenuo predradnje kojima bi se dio zemljišta u našem vlasništvu proglasio nerazvrstanom cestom, što proizlazi iz javnog poziva objavljenom u Dubrovačkom vjesniku, a zakon predviđa da bi se nešto moglo smatrati nerazvrstanom cestom mora se u postupku utvrditi, a javnim dobrom postaje pravomoćnošću uporabne dozvole.

Iznenađeni smo istupima gradonačelnika i činjenicom da se bez ikakve obavijesti ili poziva nama kao uknjiženim vlasnicima izvode radovi jer smatramo da su se svi ovi nesporazumi mogli izbjeći jednim kratkim razgovorom prije početka izvođenja radova, a za što po našem mišljenju nije kasno ni sada.

Stoga pozivamo gradonačelnika da, bez obzira na do sada izjavljeno, pokušamo dogovorno riješiti nastalu situaciju jer smatramo da se svi postupci moraju provoditi na zakonom propisani način, a čime bi se sigurno ubrzalo okončanje cijelog postupka.

Naime, nismo i ne želimo biti prikazivani u javnosti kao osobe koje se protive poboljšanju uvjeta života građana Grada Dubrovnika, ali smatramo da bi u ovakvoj situaciji svatko poduzeo sve da zaštiti svoja prava.

Na kraju ističemo da u ovom obraćanju ne smatramo potrebnim iznositi sve činjenice i detaljno objašnjavati pravnu proceduru i naša prava kao vlasnika nekretnina jer iskreno očekujemo de će se nakon ovog cijeli problem riješiti dogovorno.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *