KRISTIĆ: Zatekla nas je informacija da će Dječji vrtić Kono zatvoriti svoja vrata

504

Priopćenje koje potpisuje gradski vijećnik Maro Kristić prenosimo u cijelosti:

Informacija da će Dječji vrtić Kono nakon dugog niza godina svog djelovanja 31. listopada ove godine zauvijek zatvoriti svoja vrata zatekla je roditelje, ali i sve nas koji živimo u gradskom kotaru Pile-Kono. Osim što su u ovom vrtiću tete podigle cijeli niz generacija, vijest su svi dočekali s nevjericom, jer je alternativna lokacija na koju bi se trebala premjestiti djeca iz ovog vrtića Doc u Lapadu, gdje se trenutno uređuju vrtićke prostorije u prostoru bivšeg Studentskog centra.

Zvuči nevjerojatno da su roditelji djece koja pohađaju vrtić na Konalu saznali za ovu vijest tek 13. rujna, neovisno o razlozima zatvaranja vrtića kojima se špekulira, a još je puno gore ako se znalo da će do ovoga doći a ništa se nije poduzelo da se pronađe i opremi odgovarajući prostor za novi vrtić negdje na području kotara.

Reorganizirati svakodnevicu u tako kratkom roku, u okolnostima s kojima smo svi dobro upoznati u Dubrovniku, od prometnih gužvi pa na dalje, nije niti malo lako, i ovo je krajnje neodgovorno i neprofesionalno prema roditeljima od strane nadležnih. Neovisno o tome jeli razlog zatvaranja vrtića izgubljeni sudski spor ili nešto drugo, nije u redu tražiti alibi u ne uvjetnosti tog prostora u kojem je desetljećima bio vrtić, jer to je alibi koji ne drži vodu.

Dječji vrtić koji se uređuje u Docu treba biti namijenjen djeci koja su ostala neupisana zbog manjka mjesta u dječjim vrtićima u Dubrovniku, a od gradske uprave se očekuje da nađe način da produži mogućnost korištenja dječjeg vrtića na postojećoj lokaciji, sve dok se ne nađe rješenje u kotaru Pile-Kono, bilo da je riječ o uređenju vrtića u prostorijama koje su koristili članovi kluba radio amatera, što sam kao mogućnost predlagao na gradskom vijeću, ili o nekoj drugoj primjerenoj lokaciji.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *