KUD Natko Nodilo s Mljeta sudjelovalo na dvije kulturne manifestacije

573

Kulturno umjetničko društvo Natko Nodilo s otoka Mljeta je bilo sudionikom dvije kulturne manifestacije koje su se održale prošli vikend, točnije 18. i 19. svibnja.

Na poziv organizatora u petak 18.05.2018. bili smo sudionici 34. Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“ na večeri folklornih skupina Dalmacije i gostiju u gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.

Nastupili smo sa naša dva plesa; „Škampa Boško“ i „Mljetskom poskočicom“.

Tradicionalno ljepo gostovanje u Metkoviću gdje se rado odazivamo svake godine, a domaćini se trude da se svi gosti osjećaju ugodno za vrijeme boravka u njihovu gradu.

U subotu 19.05.2018. smo iz Metkovića otputovali, preko Splita, u Supetar na Braču, gdje smo pozvani kao sudionici na 4. Smotru otočkog folklora „Brač 2018“.

Organizator Smotre je bračko folklorno društvo Ciciljona uz podršku Grada Supetra i TZ Supetar, a cilj Smotre je očuvanje folklorne baštine naših otoka i promocija iste našim ljudima i turistima. Pošto je ove godine već 4. Smotra po redu, može se reći da prerasta u tradicionalnu, što domaćinima svakako od srca želimo.
Do sada je BFD Ciciljona ugostila društva diljem naše obale, a kao gosti su pozivana i društva iz unutrašnjosti te naši iseljenici u Austriji. Ove godine se moglo vidjeti plesove otoka Cresa, Murtera, Hvara, Mljeta, Lastova i Brača u izvođenju preko 120 sudionika.

Mogu se samo iskreno zahvaliti našim domaćinima na svemu. Na svakom gostovanju se domaćini potrude ugostiti na najbolji mogući način, ali u Supetru na Braču smo ipak doživjeli nešto posebno, stvarno kraljevski tretman. Hvala im!

Iskoristio bih priliku zahvaliti se cjeloj mojoj ekipi koja je predstavila naš otok i u Metkoviću i na Braču. Ovo je prvi put da sam bio najstariji na nekom putovanju, mogu reći da sam sretan i ponosan na jednu jako dobru, mladu i veselu ekipu…  Naime naša ekipa je stvarno jako mlada i svi me pitaju gdje smo skupili toliko mladih na otoku s demografskom slikom otoka koju svi, na žalost znamo?

Uglavnom, lijepo je predstavljati svoj otok na ovakav način, s puno pozitive, snage i mladosti…

Hvala još jednom svima koji su na bilo koji način doprinjeli da ovo naše putovanje, kojem je osnovni cilj promocija našeg otoka te pokazati da uz prirodne ljepote koje naš ljepi otok ima u izobilju, imamo i bogatu staru tradiciju, običaje, nošnje, nakit koji se ovako čuva i prenosi s koljena na koljeno.

Veselimo se novim susetima, putovanjima i nekim novim Smotrama!

Predsjednik KUD-a Natko Nodilo

Anko Dabelić

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *