LANA KODŽAGA: Medena šapa sa Straduna, Mali razlajani Dubrovnik i Ja sam kučak s Porporele mojih su ruku djelo!

281

Naša sugrađanka, Lana Kodžaga radi nešto vrlo neuobičajeno i zanimljivo. Već neko vrijeme objavljuje recepte i spravlja kolačiće i torte: za pse! Pitali smo Lanu, kako je došla na tu ideju:

– Kad sam, prije tri godine, udomila Laru, o psećoj prehrani ništa nisam znala. Moj pas Čupko je godinama jeo isti dehidrat i ja sam mislila da je to izvrsna hrana za njega. Dolaskom Lare u naš dom, štošta se promijenilo. Naime, Lara je imala 15 kg viška i enzimi gušterače su joj bili u katastrofalnom stanju. Nakon što sam probala većinu pseće hrane dostupne u nas, a Larino stanje se nije mijenjalo, odlučila sam se informirati o prehrani pasa i polako počela svojim psima kombinirati sirove i kuhane obroke i peći poslastice za nagradu. Izbacila sam industrijsku hranu za pse i od tog dana moji jedu samo domaće. Kroz godinu dana takve prehrane i redovite rekreacije, Lara je smršavila 15 kg i enzimi gušterače su joj se vratili u normalno stanje.

 

Objavljivala si recepte i pisala članke o psećoj prehrani.

– Negdje u vrijeme moje borbe s Larinom debljinom sam upoznala Rujanu Jeger na Facebooku. Pratila sam portal Pasji život by Rujana Jeger i obratila joj se nekoliko puta vezano za Larinu kilažu. Ubrzo me pozvala da pišem za Pasji život i sad će dvije godine otkako objavljujem svoje recepte i pišem članke iz perspektive svojih pasa u rubrici Larina kuhinja. Kad su časopis Njuškica otkupile Anita i Sanja, dvije žene s vizijom i zaposlile Rujanu kao glavnu urednicu, ona je povukla i nas- suradnike s Pasjeg života.

Prvi broj nove Njuškice je izašao iz tiska 03.12.19. i može ga se pronaći u dubrovačkim pet shopovima Aldi i Scooby Doo.

– Bila sam na promociji u Zagrebu i konačno upoznala Rujanu i ostale suradnike uživo. Napravila sam i keksiće za pse i nazvala ih po Dubrovniku- Medena šapa sa Straduna, Mali razlajani Dubrovnik i Ja sam kučak s Porporele. Na moju veliku radost, poslastice su izazvale opće oduševljenje među četveronožnim sudionicima promocije, tražio se keks više.

Da nisam udomila Laru, ne bih upoznala sve one divne ljude, zaljubljenike u pse (i sama sam takva) i ne bih ni saznala da imam san- otvoriti slastičarnu za pse gdje bi moja p(r)a sica dočekivala goste veselo mašući repom, dodaje Lana. 

Želimo Lani svu sreću u ostvarenju njezinih snova, a ima ih ona, kako doznajemo-još. Nadamo se kako će tržište prepoznati ljubav prema životinjama, ljubav i požrtvovnost- sve u jednoj ženi.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *