Lapad Run otvara Mjesec borbe protiv raka dojke

419

Još nas samo nekoliko dana dijeli od trećeg izdanja utrke Lapad Run, kojom Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije najavljuju Mjesec borbe protiv raka dojke. Sva mjesta na utrci, koja će startati u subotu 30. rujna u 9:30 u Uvali Lapad, već su popunjena

“Iznimno smo zadovoljni odazivom naših Dubrovkinja i Dubrovčana, koji će i ovaj put istrčati ili prohodati dionice od 5 i 10 kilometara. Upravo je njima utrka i namijenjena, kako bi iskoristili ove rane jesenske dane za druženje i rekreaciju, podržavajući pritom kampanju širenja svijesti o važnosti redovitih preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke. Svaka tjelesna aktivnost ima važnu ulogu u očuvanju cjelokupnog zdravlja, a kad tome dodamo prekrasnu lokaciju i plemeniti cilj, dobivamo jednu zaista lijepu sportsko-humanu priču,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Podsjetimo, rak dojke najčešći je oblik raka dijagnosticiran kod žena. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji novi se slučaj otkrije svaki četvrti dan, dok se u cijeloj Hrvatskoj dnevno u prosjeku otkrije šest novih slučajeva. Bitno je naglasiti kako je bolest izlječiva u velikoj većini slučajeva, ukoliko se otkrije na vrijeme. Upravo se zato svake godine poduzimaju brojne aktivnosti kako bi se potaklo žene na redovite preventivne preglede, a jedna od njih je i Lapad Run.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Za vrijeme održavanja utrke u vremenu od 9:30 do 11:30 privremena prometna signalizacija zabrane prometovanja za sva vozila bit će postavljena na križanju ulice Miljenka Bratoša s ulicom Kneza Domagoja, križanju ulice Miljenka Bratoša s Oraškom ulicom, spoju ulice Miljenka Bratoša s Lapadskom obalom te spoju Riječke ulice i ulice Ivana pl. Zajca.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *