Lasić ispred Hrvatske zajednice općina uručio donaciju 500 knjiga za knjižnicu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji

378

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s predsjedateljem Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenikom predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislavom Martinovićem u utorak je u uzvratni posjet primila načelnika Općine Konavle i predsjednika Hrvatske zajednice općina Boža Lasića.
Ovaj prijateljski posjet uslijedio je nakon što je izaslanstvo Hercegovačko-neretvanske županije posjetilo Konavle koncem veljače, a načelnik Lasić tada je istaknuo kako će od kolega načelnika zatražiti konkretnu pomoć oko nabave knjižnog fonda za novu knjižnicu Hercegovačko-neretvanske županije.

Lasić je danas tako uručio više od 500 naslova, a riječ je o daru Hrvatske zajednice općina koja uključuje literaturu s polja osnovnoškolske i srednjoškolske lektire, dječjih slikovnica suvremenih autora, te knjige iz domene povijesti, politike, psihologije, pedagogije i medicinskih znanosti.
”Zahvalan sam kolegama koji su svjesni kako moramo surađivati s BiH, naročito Hrvatima u BiH i na kulturnom polju”, istaknuo je Lasić.

I na ovom sastanku jedna od tema bila je aktualna politička situacija, naročito ususret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u travnju. Sudionici su bili suglasni kako postoje velike mogućnosti suradnje između ove lokalne i regionalne samouprave, s naglaskom na područjima turizma, poljoprivrede i kulturne razmjene,kao i razmjeni iskustava oko korištenja EU fondova.
Načelnik Lasić podsjetio je prisutne na prethodnu uspješnu suradnju Općine Konavle s Gradom Mostarom i Općinom Ravno na projektu revitalizacije nekadašnje uskotračne pruge “ĆIRO”, a napomenuo je i kako Općina Konavle ima potpisan sporazum o prijateljstvu s Općinom Ravno.
Ponovio je i spremnost Općine Konavle za pomoć u osnivanju ureda u Hercegovačko-neretvanskoj županiji vezano uz korištenje sredstava iz fondova Europske unije.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *