Liječnici ljuti na HZZO: Ne radi nam sustav, imamo problema s puštanjem uputnica i recepata

624

Liječnici obiteljske medicine proteklih su dana mahom javljali da imaju problema sa spajanjem na Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske, poznat kao CEZIH zbog čega imaju velikih problema s puštanjem uputnica i recepata. Riječ je o središnjem sustavu pohrane zdravstvenih podataka, a koriste ga svi liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, od liječnika obiteljske medicine, ginekologa, stomatologa i pedijatra, a koriste ga i ljekarne.

Problemi su krenuli, kako navode liječnici, još od srijede popodne pa im svako malo šteka sustav koji malo radi, a malo ne i to u najgorem periodu kad su godišnji odmori pa liječnici istovremeno rade u dvije ambulante jer pokrivaju kolege koji su na dopustu.

HZZO: Ispričavamo se

U HZZO-u su za 24sata naveli kako očekuju rješenje problema do kraja petka te se ispričavaju svim liječnicima i onima koji u zdravstvenom sustavu koriste CEZIH.

S obzirom na to da su liječnici komentirali kako se radi o nadogradnji CEZIH-a, pitali smo HZZO u čemu je problem.

– Ne radi se o nadogradnji CEZIH sustava već se povremeno pojavljuju problemi pri spajanju korisnika na CEZIH na pojedinim lokacijama. Sva tehnička podrška angažirana je na njihovom otklanjanju. Potpunu normalizaciju rada sustava očekujemo tijekom dana (op.a. u petak). Ispričavamo se korisnicima sustava CEZIH i našim osiguranim osobama na povremenim smetnjama – odgovorili su iz HZZO-a za 24sata.

 


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *