“Mare Fjočica”, premijerna izvedba Kazališne družine Kolarin

501

Pred nama je nova premijera Kazališne družine Kolarin koja ovu godinu obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja, a ova predstava je posvećena legendarnoj glumici Žuži Egrenyi, koja je u Kolarine utkala dodatnu ljubav prema glumi i teatru.

Premijerna izvedba MARE FJOČICA, autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića održat će se 28. lipnja u 21:30 sati na Poljani Mrtvo zvono. Reprizne izvedbe su 29. i 30. lipnja te 1. srpnja.

Ulaznice se mogu rezervirati i kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića, broj telefona 321-088 ili online preko stranice ulaznice.hr. Podsjećamo da je broj mjesta ograničen obzirom na preporuke HZJZ.

Zahvaljujemo na najavi u vašim medijima i praćenju rada Kolarina, veselimo se pljesku publike!

O PREDSTAVI:

Komediju Josipa Lovrića “Mare Fjočica” režira Paolo Tišljarić, kojemu je ovo već četvrta suradnja s KD Kolarin. Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u dubrovačkom teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes publike pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. g. u Pilama snimljena i za državnu televiziju, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra. Više je puta zadnjih godina reprizirana na HTV-u pa su je mogli vidjeti i mlađi naraštaji. Lovrić je uvijek naglašavao kako drama kao forma valja biti pisana prvenstveno za čitanje, a uprizorenje joj može biti samo dodatno ostvarenje. Vjerojatno se iz toga razloga dramske dionice u Mari Fjočici nižu bez oznake o tome tko ih izgovara. Lovrić u ovoj neodoljivoj komediji, na simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *