MARO KRISTIĆ: Evo kako osigurati uvjete za rad i infrastrukturu za športske kolektive i rekreativce koji su beskućnici u svom Gradu

12

Krajem godine sukladno zaključenom sporazumu stanica za tehnički pregled vozila seli iz Gospinog polja na novu/staru lokaciju u Mehaniku.

Ovom prilikom nećemo problematizirati izbor nove lokacije koja  zasigurno svojom pozicijom koja je u prometnom smislu ionako dovoljno izložena predstavlja izazov gradskoj upravi kako izbjeći još jedno žarište prometnih gužvi u gradu.

Odlaskom stanice za tehnički pregled vozila na novu lokaciju gradskoj upravi se otvara mogućnost da u okviru montažnog objekta stanice koji preuzima, ali i u okviru parcele koja se oslobađa uz određene građevinske zahvate koji nisu niti previše skupi ni zahtjevni , uz izmjene Detaljnog plana uređenja Športsko rekreacijskog parka Gospino polje na odgovarajući način trajno riješi pitanje uvjeta za rad i infrastrukture za športske kolektive i rekreativce koji su praktički beskućnici u svom Gradu, a svoje probleme rješavaju privremeno, kako im se tko smiluje. U prvom redu tu mislimo na boćarski šport koji ima iznimnu tradiciju te okuplja sve generacije sugrađana, a koji do sada jedini nikada nije imao uvjete za cjelogodišnji rad, borilačke sportove, izuzev juda, među kojima se , bez namjere da se podcijeni ostale uspjesima ističe Klub mješovitih borilačkih vještina Gladijator te badminton koji zaslužuje primjerene uvjete.

Uvjereni smo kako i gradska uprava razmišlja u ovom smjeru, a i sam gradonačelnik je nedavno oduševljen jednom boćarskom dvoranom na Pelješcu obećao da će osim one dvorane koja bi se trebala izgraditi u Komolcu izgraditi i boćarsku dvoranu u užem dijelu Grada.

Evo jedinstvene prilike da na jednom mjestu, na učinkovit i ekonomski isplativ način uz razumna i opravdana ulaganja napravimo jako puno za dubrovački šport i športaše te dobijemo novi boćarski dom, dom borilačkih športova i primjerenu dvoranu za badminton.

Gradski vijećnik 

Maro Kristić

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *