Među povratnicima u Austriju s odmora u Hrvatskoj zabilježena eksplozija broja novozaraženih

321

Austrijski dnevni list „Heute“ u petak piše kako je među povratnicima u Austriju s odmora u Hrvatskoj zabilježena „eksplozija“ broja novozaraženih koronavirusom. Unutar samo dva tjedna broj se je više nego učetverostručio, dodaje list i aktualnu situaciju uspoređuje s onom prije dva tjedna.

„Još prije dva tjedna najveća briga, vezano za Covid pozitivne povratnike u zemlju s odmora u inozemstvu, bili su povratnici iz  Španjolske, kojih je tada bilo 322, a na drugom mjestu bili su povratnici s odmora u Hrvatskoj, njih 187. Već tada je broj –uvezenih- zaraza iz Hrvatske bio u uzlaznoj putanji. A sada, samo dva tjedna nakon toga broj novozaraženih povratnika iz Hrvatske u Austriju je eksplodirao i za 4,5 puta je viši nego prije 14 dana“, ističe Heute, a prenosi Večernji list.

Isti izvor napominje kako je samo u tjedan dana zabilježen porast za 501 novi slučaj  Covid-19 zaraze. U nastavku to potkrjepljuje brojkama i ukazuje kako je samo u kalendarskom tjednu 29 / 30 zabilježeno 834 korona pozitivnih povratnika s odmora u Hrvatskoj, što je porast za 501 slučaj u tjedan dana. Heute piše kako austrijske epidemiologe, uz Hrvatsku koja se je probila na prvu neslavnu poziciju, još uvijek brine i Španjolska, iako je broj novozaraženih Austrijanaca koji se je iz te zemlje vratio kući pao za 37 slučajeva i sada su među korona pozitivnima evidentirana još 262 povratnika iz Španjolske.

Na trećem mjestu su korona pozitivni Austrijanci koji su se vratili s odmora iz Italije,  a kojih je prošli tjedan bilo 68. Četvrta je Grčka iz koje se je u Austriju vratilo 110 korona pozitivnih osoba, što je 31 zaražena osoba više nego prije tjedan dana.

poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *