“Mi nismo birokratska politička elita proizašla iz tvornica kumrovečkih socijalističkih, ni ovih novih ultra-liberalnih briselskih”

657
Priopćenje Domovinskog pokreta Konavle prenosimo u cijelosti:
Hrvatska šutnja, naziv je koji se koristio od 1972. nakon povijesnog Hrvatskog proljeća, a obilježavao je strah!… Oprez!…. Izbjegavanje stavova o bilo čemu što je bilo upitno politički…. Kritiziranje aktualnih poteza komunističkog poretka i takozvane elite.
Danas opet osjećamo neke elemente te famozne šutnje jer mali obični prosječni čovjek i unatoč svojoj domovini, i postignuću svega što su naši stari željeli….. šuti. Ne komentira…. Boji se za svoj položaj…. Boji se odmazde…..
Kao da se kroz nekakvu političku korektnost i medijski divljački nametnuto mišljenje o ispravnom političkom stavu ne smije komentirati,…. ne smije kritizirati sve ono što nam se čini pogrešno u toj nekoj “novoj političkoj” korektnosti…..
Ne smije,… jer će nas ismijati dežurni i sve prisutni liberalni-socijalisti,….. jer će nam začepiti usta mnogobrojni aktivisti narasli na sisi liberalno-socijalističkih ideja,….. jer ćemo izgubiti “novu pravovjernost”….. Jer će nam zalijepiti etikete „katolibana“ zaostalih „nazadnjaka“ a onda i diskriminirat na poslu,… u pravima,… u životnim potrebama.
I zato ponovno šutimo. U nekim trenutcima osjećamo se kao tih olovnih sedamdesetih i osamdesetih čitajući i gledajući medije, portale, TV dnevnike….Zbog toga, Domovinski pokret Konavala obećava:…Borit ćemo se za vaše pravo na riječ,… na stav,… na glas i onda kad griješite.
Mi nismo birokratska politička elita proizašla iz tvornica politike kako onih kumrovečkih socijalističkih, tako ni ovih novih ultra-liberalnih briselskih. Mi ne želimo Vama reći što je bolje za vas jer smo pametniji i bolje znamo.
Domovinski pokret brani naše zajedničko promišljanje o svemu…. Domovinski pokret želi s Vama tražiti bolje sutra.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *