Migranti probili policijski kordon, ima ozlijeđenih, na granicu stigli i hrvatski specijalci

312

Zbog kaotičnog stanja su iz Hrvatske na granični prijelaz stigli pripadnici hrvatske Specijalne policije

Oko dvije stotine ilegalnih migranata koji su noć proveli u blizini graničnog prijelaza Maljevac u Bosni i Hercegovini probili su jutros prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i stigli do drugog kordona.

“Migranti su probili kordon i blokiran je Granični prijelaz”, rekla je glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Migranti su se tako našli na mostu koji iz BiH vodi k graničnom prijelazu u RH. Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, uzvikuju: “Open border (Otvorite granicu)”.

Reporter Avaza koji se javlja s terena kaže kako je došlo do naguravanja između policije i migranata, a zbog kaotičnog stanja su iz Hrvatske na granični prijelaz stigli pripadnici hrvatske Specijalne policije.

U grupi migranata koji su probili policijski kordon ima i ozlijeđenih.

Migranti, koji su boravili u improviziranom kampu kod  Velike Kladuše, ka Maljevcu su se zaputili u utorak, a tamo ih je dočekao policijski kordon koji im je zapriječio prilazak samom graničnom prijelazu.

Migranti su unatoč hladnoći odlučili provesti cijelu noć između utorka i srijede na otvorenome i tamo su boravili pod policijskom paskom.

Policija blokirala vlak u Bihaću

Policija je protekle noći također spriječila skupinu od 90 migranata da se u Bihaću iskrca iz vlaka kojim su doputovali iz Sarajeva. Vlak je stoga bio satima blokiran na bihaćkom željezničkom kolodvoru i nije na vrijeme krenuo natrag ka Sarajevu.

Dio je to mjera kojega su predstavnici županijskih vlasti u utorak usuglasili s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

Zapovjednik županijske polciije Mujo Koričić pojasnio je kako više neće biti dopušten dolazak novih migranata te kako će stoga policajci na prilaznim cestama koje vode ka Bihaću kontrolirati vozila, a posebice autobuse, i zabraniti prolazak migrantima koje eventualno zateknu.

Net.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *