Miho Katičić predstavio zbirku pjesama ”Mir u duši”

261

Društvo dubrovačkih pisaca i Dubrovačke knjižnice upriličile su predstavljanje zbirke pjesama Miha Katičića  ”Mir u duši” u četvrtak, 27. Prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Knjigu su uz autora predstavili Hrvoje Sebastijan i Boris Njavro. Paola Dražić Zekić je na gitari otpjevala autorsku pjesmu ”Šetnja Stradunom”.  Za izgled naslovnice zaslužna je Ivana Jovanović Trostmann sa svojom slikom ”Prema moru”.

Katičićeva zbirka sadrži 44 pjesme, među kojima se posebno ističu pjesme koje je autor uputio djeci, od savjetničkih do dobronamjernih. Boris Njavro je istaknuo kako se u njoj nalazi ”puno lijepih stvari, lijepih stihova, lijepih emocija” i kako je ova ”mala knjižica” na ”lijep način i kraj ove godine za Društvo dubrovačkih pisaca”.

Ova nenadana zbirka i Miho kojem se nismo nadali, nakon svih tih godina, učinio je ugodu za blagdane sa svojim pjesmama. Miho s ovom knjigom ne želi biti pjesnik, on je samo čovjek koji dotiče stihove i želi mir u duši”, rekao je Njavro.

Katičić je nadodao kako je zbirka nastajala dugo i da je objavljena na nagovor njemu dragih ljudi koji su ga uvjerili kako ”treba dijeliti emocije i treba dijeliti dobro da se ono širi i obnavlja”. Predstavljanje svoje zbirke pjesama ”Mir u duši” Katičić je zaključio riječima jednog velikog i njemu dragog pjesnika: ”Dokle pjevam dotle i postojim, prijatelji bivši, prijatelji budući pamtite me po pjesmama mojim.”

Po završetku promocije prisutnima je besplatno podijeljen primjerak Katičićeve knjige.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *