Ministarstvo: Svi prijavljeni na CijepiSe dobit će termine za cijepljenje

369

Ministarstvo zdravstva uputilo je priopćenje kojim demantiraju “medijske izjave ravnatelja Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar“ Zvonimira Šostara koji tvrdi da platforma Cijepise.zdravlje.hr nije funkcionalna“.

Ministarstvo: Iz Štampara su iz platforme preuzeli svega 2682 termina za cijepljenje

“Ministarstvo zdravstva ističe da su ordinacije obiteljske medicine na području Grada Zagreba do sada preuzele 19.844 prijava građana iz platforme, a od 21. travnja kada je počelo masovno naručivanje građana s platforme na Zagrebački Velesajam, iz Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar“ preuzeli su iz platforme cijepise.zdravlje.hr svega 2.682 termina”, poručuju iz Ministarstva.

“U sustav CijepiSe je do sada prijavljeno 198.274 od kojih je 45.416 građana cijepljeno građana te su vidljivi na svim kanalima koji taj sustav objedinjuje: obiteljski liječnici, internetska stranica cijepise.zdravlje.hr, pozivni centar 0800 0011 i županijski zavodi za javno zdravstvo. Prema tome, svi prijavljeni u sustav CijepiSe dobit će svoje termine za cijepljenje.
Isto je važno naglasiti da obiteljski liječnici mogu naručiti na masovni punkt sve svoje pacijente koji su se bilo kojim kanalom prijavili na platformu cijepise.zdravlje.hr. Do sada su 492 ordinacije liječnika obiteljske medicine na razini Hrvatske preuzele 45.437 prijava građana iz platforme cijepise.zdravlje.hr”, dodaju.

Naveli su i broj ordinacija obiteljske medicine po županijama:

3 ordinacije iz Bjelovarsko-bilogorske županije, 5 ordinacija iz Međimurske županije, 19 ordinacija iz Dubrovačko-neretvanske županije, 6 ordinacija iz Ličko-senjske županije, 19 ordinacija iz Karlovačke županije, 23 ordinacije iz Koprivničko-križevačke županije, 23 ordinacije iz Krapinsko-zagorske županije, 53 ordinacije iz Osječko baranjske županije, 26 ordinacija iz Istarske županije, 21 ordinacije iz Primorsko-goranske županije, 14 ordinacije iz Sisačko-moslavačke županije, 6 ordinacija iz Požeško-slavonske županije, 16 ordinacija iz Brodsko-posavske županije, 58 ordinacija iz Splitsko-dalmatinske županije, 3 ordinacije iz Šibenske županije, 22 ordinacije iz Varaždinske županije, 27 ordinacije iz Vukovarsko-srijemske županije, 4 ordinacije iz Virovitičko-podravske županije, 14 ordinacije iz Zadarske županije, 38 ordinacije iz Zagrebačke županije te 92 ordinacija iz Grada Zagreba.

“Dolaskom dovoljne količine cjepiva počelo je i masovno naručivanje s platforme”

“S dolaskom dovoljne količine cjepiva počelo je i masovno naručivanje s platforme od 13.4. za Varaždinsku županiju, od 14.4. za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, od 21.4. za Grad Zagreb te od 24.4. za Splitsko-dalmatinsku županiju. U tom periodu je poslano 5.358 poziva, a za slijedeći tjedan je već pripremljeno slanje 2.392 poziva za već isplanirane termine koji će se slati dva do tri dana prije samog cijepljenja. Tijekom slijedećeg tjedna očekujemo daljnji rast broja županija koje će masovno slati pozive na cijepljenje.

U slučaju grada Zagreba, ponovo ističemo da se građani koji su se prijavili u platformu Cijepise.zdravlje.hr ne moraju ponovo prijavljivati kod svojeg obiteljskog liječnika budući da su njihovi obiteljski liječnici povezani s platformom Cijepise putem e-Naručivanja koji je upravo integralni dio planiranog rješenja za upravljanje procesom cijepljenja, u kojem je platforma”, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *