Moba 2018. – ‘’ Ritam u kamenu’’festival glazbe i suhozidne baštine na krajnjem jugu .

439

Konavle, destinacija izvrsnosti u ruralnom turizmu može se pohvaliti i zbilja posebnim festivalom. U lipnju će se na više lokacija u mjestima Čilipi, Cavtat, Gruda i Pločice odvijati radionice suhozidne gradnje, edukativne šetnje prekrasnim lokacijama i sjajni glazbeni nastupi.

”Spojili smo suhozide i glazbu u jednu temu, a to je ”Ritam u kamenu”. Ruralni prostor Konavala bogat je  međama, kućericama, lokvama. Želja nam je promicati temu njihove obnove i očuvanja, a lokacije su savršene za sjajne glazbene nastupe. Moba projekt je upravo to – festival koji  potiče na okupljanje i akciiu,  spaja današnje trendove s tradicijom. Na krajnji jug kao glazbene poslastice stižu Nipplepeople, ABOP i Kries. ‘’ – poručuju organizatori.

PROGRAM:

MOBA2018 – ”Ritam u kamenu” / glazbeni festival / festival suhozidne gradnje

14.6. CAVTAT/ grupa Kries 

Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra. Najnoviji album Selo na okuke osvojio je i obožavatelje i kritičare.

 

22.6. Edukativna šetnja ”Putevima međa”

Šetnja u selo Pločice u Konavlima  – upoznavanje s bogatstvom suhozidnih struktura i krajobraza. (trjanje cca 2 h)

(selo Pločice, Osojnik)

23.-24.6. Radionice suhozidne gradnje / Gruda i Čilipi

Svi zainteresirani će imati prilike naučiti tehnike suhozidne gradnje i iskušati se u gradnji kućerice i obnovi podzida. Na radionicama će sudjelovati lokalni graditelj i članovi eminentne udruge Dragodid koja već dugi niz godina obnavlja i gradi suhozide diljem naše obale. Gradnji se pridružuje ekipa Suhozidna baština Konavala koja je sudjelovala na Dragodidovim radionicama na Učki i Visu kako bi naučene tehnike prenosili u Konavlima.
PLAN SUHOZIDNIH RADIONICA// obnova podzida i gradnja kućerice:
Lokacije: Gruda i Čilipi (grupne izmjene kroz dva dana gradnje)

 

(Gruda – lokacija radionica/svirka ABOP i Nipplepeople)

PRIJAVE ZA RADIONICU I INFO FESTIVALA:
Mob: 099 723 1916

email: mobaprojekt@gmail.com

24.6. Koncerti završna večer / Gruda /Nipplepeople i ABOP

Nipplepeople – maskirani electro-pop duo osvojio je plesne podije brojnih festivala i klubova po regiji, njihova ” Frka” apsolutni je hit, a ovo će im biti prvi nastup na dubrovačkom području.  Nipplepeople prošlu godinu slobodno mogu proglasiti svojom, fantastična obrada davnog hita Zdenke Kovačiček ”Frka” jedan je od najuspješnijih songova sezone zahvaljujući kojem su našli put do radijskog etera, kako onog mainstream, tako i alternativnog, ali i do brojnih klubova i festivala po regiji. U vrijeme kad zdravi pop s ovih prostora zapravo oskudjeva kvalitetnim pjesmama Nipplepeople su se uspjeli nevjerojatnom lakoćom iskočiti daleko iznad ostalih.ABOP (After Je Bolji Od Partya) – zagrebačka audio-vizualna senzacija oduševljava po klubovima diljem Europe. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea te nadasve moćna. Njihov izričaj uspješno plovi electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Peteročlani elektronski bend prvi put nastupa u Konavlima.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *