MOKOŠANI NAJAVLJUJU PROSVJEDE ZBOG NAPLAĆIVANJA KAZNI ZA PARKIRANJE, A TU JE I PETICIJA

105

Već duže vrijeme stanovnici najvećeg gradskog kotara izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nedovoljnog broja parkirališnih mjesta u Mokošici. Taj problem nije od jučer, pa su se Mokošani parkirali tamo gdje su stigli. Međutim, krenule su svakodnevne kazne za nepropisno parkiranje.

“Gdje će ljudi s automobilima, kad se vrate s posla, očito nikoga nije briga”, – Mokošica je samo slijepo crijevo Grada Dubrovnika.

– Šutnja dovodi do ovoga, a mi nastavimo tako, ako smo ovce..samo su neki od komentara Facebook grupe “Mokošica u srcu”. Mokošani najavljuju i prosvjed, a izašla je i peticija upućena Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Matu Frankoviću u kojoj stoji:

Dragi susjedi,  već danima svakodnevno primamo čestitke od policije za nepropisno parkirane aute. Naplate su počele u ulici Od izvora nakon što su napravili čitava 103 parkirna mjesta. Problem nesrazmjera parkirnih mjesta sa brojem stanova opet plaćaju građani. Dosta je! Ovom peticijom tražimo obustavu kažnjavanja dok se ne osigura dovoljan broj parkirnih mjesta koji bi riješio probleme parkiranja u Mokošici.

Građani Mokošice su za uvođenje reda i za propisno parkiranje KADA se osiguraju potrebna parkirna mjesta, do tada tražimo da se prestane provoditi teror i novčano kažnjavanje već ionako osiromašenih građana koji svakodnevno žive život sa problemima koje najveće hrvatsko naselje ima, od nedostatka sadržaja do nedostatka parkinga …mi smo prvi za uvođenje reda kada to infrastrukturno bude moguće ..

Peticiju možete potpisati ovdje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *