MOST DUBROVNIK: Poništite izdanu lokacijsku dozvolu za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na Kalamoti!

587

Priopćenje stranke MOST koje potpisuje kandidat za gradonačelnika Maro Kristić prenosimo u cijelosti:

Nakon Lopuda i Šipana posjetili smo i Koločep, elafitski otok koji je najbliži Gradu. Na ovom otoku vlada puno manji komunalni nered nego na preostala dva elafitski otoka, ali i njegovo stanovnštvo muče brojni problemi, a razlika u komunalnom uređenju između dva Čela je uočljiva. Ne tako davno pisali smo o tome kako vjerojatno ne postoji kalamotez koji se ne raduje radovima na uređenju rive u Donjem čelu.
Kapitalne investicije rijetko dolaze na otoke, a investicija u uređenje rive na otoku koja je u tijeku usporediva je s primjerice izgradnjom novog kolodvora u nekom gradu na kopnu. Jednako tako je i s  projektom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji bi se tamo trebao izgraditi i koji je kao i nova riva hvale vrijedna i potrebna investicija. No, to ne znači da netko ima pravo u planiranju takvog zahvata u potpunosti zaobići lokalno stanovništvo i planirati trasu bez da ih se u to uključilo . Takav odnos za posljedicu može imati samo strah, nepovjerenje i bespotrebnu štetu, koja se može izbjeći uz samo malo volje i dijaloga. Lokalnog stanovništva je ionako malo, a otoke, njihovo bogatstvo i ljepotu treba čuvati pa stoga treba poštivati mišljenje onih koji tamo žive i čuvati njihovu imovinu na jednak način kao što se poštuje stavove i mišljenja i čuva imovina stanovnika onih dijelova Grada koji su napućeniji i gdje je politički interes vladajućih zbog broja glasova veći. Stoga očekujemo od Vodovoda i gradske uprave da ponište već izdanu lokacijsku dozvolu za predmetni zahvat te da sve izmjene trase budućeg sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naprave u dogovoru s otočanima te potom izdaju novu dozvolu. Kako izgleda Koločep kada na njemu nema turista ni gužvi, nešto o potencijalu otoka te kako sada izgleda već opjevani park s vidikovcem u Donjem čelu na čije je uređenje utrošeno više od 120 tisuća kuna novca građana možete pogledati u videu koji smo pripremili za Vas.

https://fb.watch/5cIYdE6dfI/ Za bolju Kalamotu

Objavljuje Most DubrovnikPetak, 30. travnja 2021.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *