Može li bolja poslastica? Čokoladna torta s karamelom i oreo keksima!

522

Ova torta jednostavno se priprema, bez pečenja, potrebno je samo da je napravite sat i pol vremena prije nego što je planirate poslužiti jer treba da odstoji u zamrzivaču.

Sastojci:

  • 36 komada Oreo keksa
  • 225 g maslaca
  • 130 g smeđeg šećera
  • 2 slatka vrhnja od 250 ml
  • 350 g tamne čokolade

Priprema:

Oreo kekse ubacite u blender (multi-praktik) i uključite dok se skroz ne samelje. Prebacite u posudu za miješanje.

Istopite maslac i polovinu umiješajte u mljeveni keks. Dobivenu masu utisnite prstima na dno pleha ili staklene posude (oko 25 cm) za tortu. Ubacite u zamrzivač 10 minuta da se stvrdne.

U drugu polovicu maslaca sipajte smeđi šećer i miješajte na tihoj vatri, miješajući sve vrijeme. Kada se šećer istopi i pojave se mjehurići, miješajte još jednu minutu.

Sklonite s vatre. Dodajte 4 žlice neumućenog slatkog vrhnja u smjesu, miješajući lagano.

Ohladite dobivenu karamelu 15 minuta pa je ulijte preko pripremljene kore i vratite u zamrzivač još 30 minuta (ne duže, jer ne želite da se karamela skroz zaledi).

Istopite čokoladu na pari pa je ostavite sa strane. U drugom loncu zagrijte 1 cijelo slatko vrhnje na srednje visokoj temperaturi, dok ne provrije. Kada provrije, ulijte ga preko čokolade i lagano promiješajte, dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Ulijte čokoladu preko karamele i vratite u hladnjak. Poslužite kada se potpuno ohladi.

IZVOR: dnevno.hr




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *