MTB BICIKLI: Posebno dizajnirani za brdski biciklizam

471

MTB odnosno brdski bicikli su, kao što sami naziv govori, posebno dizajnirani za brdski biciklizam, za biciklizam na zemljanim terenima i drugim neasfaltiranim površinama.

Za razliku od običnih cestovnih odnosno gradskih bicikala, brdski su čvršći i izdržljiviji kako bi vozaču omogućili jedinstveno iskustvo vožnje po neravnom terenu.

MTB bicikli u principu imaju šire gume kako bi što bolje prianjali na površinu i isto tako kako bi apsorbirali eventualne udarce.

Ako biste i vi htjeli doživjeti ovo jedinstveno iskustvo biciklizma po šumama i brdima, no još uvijek niste donijeli konačnu odluku, dopustite nam da vas uvjerimo da je upravo to ono što vam treba.

Uživat ćete u prirodi daleko od gradske vreve

Maknite se od cestovnog prometa, napunite prijeko potrebne baterije za idući radni tjedan i uputite se u neistražene biciklističke staze po brdskim i šumovitim terenima. Brdski bicikl idealan je za vožnju po divljim cesticama kao i uređenim brdskim biciklističkim stazama. Postoje brojne uređene lakše staze za brdski biciklizam koje vam osobito preporučujemo ako ste početnik.

Usavršit ćete vještine brdskog biciklizma

Budući da se cestovni uvelike razlikuje od brdskog biciklizma, dakako zbog same rute bicikliranja odnosno prirode biciklističkih staza, neće vam biti potrebno dugo da usavršite svoje vještine upravljanja biciklom. Štoviše, povremenom vožnjom brdskog bicikla naučit ćete kako reagirati u pojedinim situacijama, primjerice, kada je riječ o skliskom terenu ili strmim padinama, što će vam osobito koristiti u daljnjem bicikliranju.

Priuštit ćete vašem organizmu kvalitetni trening visokog intenziteta

Treninzi visokog intenziteta osobito su korisni radi podizanja pulsa te se ubrajaju u aerobne aktivnosti. Stručnjaci preporučuju bavljenje takvim aktivnostima radi održavanja zdravlja srca i krvnih žila. Vožnja brdskog bicikla po neravnim brdovitim predjelima kao stvorena je za optimalno funkcioniranje krvožilnog sustava.

Da biste uživali u ovom jedinstvenom iskustvu, osim brdskog bicikla obavezno nabavite i dodatnu zaštitnu opremu poput rukavica i kaciga. Ako se odlučite za vožnju u nožnim satima, nikako ne zaboravite na reflektirajuću odjeću i svjetla za bicikl.

PROMO

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *