Na 32. godišnjicu odavanja počasti poginulim braniteljima na Bosanci, u Komolcu i na Strinčjeri vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

327

Predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, načelnik Ivan Pavličević sa svojim suradnicima Nikolom Nalbanijem – voditeljem Službe za javni red i sigurnost i Matom Udženijom – načelnikom Policijske postaje Dubrovnik, položio je vijenac i zapalio svijeću u četvrtak, 9. studenoga na spomen obilježju u mjestu Bosanka, a na današnjem odavanju počasti poginulim braniteljima u Komolcu i na Strinčjeri vijence su položili i svijeće zapalili Nikola Nalbani i Mato Udženija.

U obrani Bosanke živote su 9. studenog 1991. izgubili dubrovački branitelji Vedran Ivošević, Hamdija Kovač, Mario Pezzi, Franci Lazibat, Željko Raguž i Antonio Vatović, dok je Željko Putica stradao 23. listopada, također u blizini Bosanke.

U Komolcu je počast odana Ivu Botici, Peru Nenadi, Mihu Klečku i Mariu Mandiću, a na Strinčijeri  Siniši Tkalecu, Tomislavu Benderu, Vladimiru Vukoviću, Božu Merčepu, Zdenku Baričeviću, Ivanu Raiću, Mariu Matani, Matu Damjanoviću i Mledenku Čavari.

U najvažnijim bitkama obrane grada, malobrojni i bez naoružanja uspjeli su obraniti Grad od brojnije i bolje naoružane neprijateljske vojske, jer su bili vođeni srcem i domoljubljem, a ono za što su se borili tada mi i naša djeca baštinimo danas i zato njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena.

Osim predstavnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence i cvijeće su položili članovi obitelji poginulih branitelja Dubrovnika, članovi Udruge roditelja  poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, predstavnici brojnih udruga iz Domovinskog rata, suborci smrtno nastradalih branitelja, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske i predstavnici Grada Dubrovnika.

32. godišnjicu odavanja počasti poginulim braniteljima na mjestu njihove pogibije organiziraju Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Grad Dubrovnik i Udruga roditelja poginuh branitelja Domovinskog rata Dubrovnik.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *