Na dubrovačkim plažama postavljene plutajuće zaštitne ograde, provodi se godišnji program uređenja

390

U okviru aktivnosti na održavanju javnih plaža i kupališta Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more proveo je postavljanje plutajućih zaštitnih ograda na plažama odnosno kupalištima na administrativnom području Grada Dubrovnika: od pozicija na užem gradskom području, preko onih na području Mokošice, Lozice, Štikovice, Zatona, Orašca, Trstenog i Brsečina sve do više kupališta na Koločepu, Lopudu, Suđurđu i Šipanskoj Luci.

 

Od ukupno 32 pozicije, psihološke brane postavljene su na svim osim na plaži Šunj, gdje su radovi još u tijeku, a ugovorni izvođač će ogradu ojačati većim sidrenim blokovima kako bi se osigurala dugotrajnost konstrukcije.

 

Iz nadležnog Upravnog odjela upozoravaju građane – korisnike kupališta da svoja plovila ne vezuju za navedene ograde i pripadajuće bove jer zaštitne ograde tome ne služe, a takvim postupanjem uzrokuju oštećenja na ogradama i ugrožavaju sigurnost kupača.

 

Uz navedene aktivnosti, u tijeku su i sezonski radovi na uređenju gradskih plaža i kupališta sukladno redovitom godišnjem programu, a obuhvaćene su također sve gradske plaže i kupališta koja nisu pod koncesijama.

 

Ti radovi uključuju nasipanje plaža i njihovo poravnavanje, sanaciju oštećenja na samim kupalištima u nevremenima tijekom jeseni i zime, posebno na betonskim platoima, skalinima i ogradama, a provode se i ulaganja u nove tuševe i skalice te se postavljaju dizala za osobe s invaliditetom.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *