PROVEDBA PLANA UPRAVLJANJA Vijećnica Petra Marčinko izabrana za predstavnicu GK Ploče iza Grada u Izvršni odbor

451

U prostorijama DURA-e ovog tjedna održana je treća u nizu radionica za izbor predstavnika Gradskog kotara Ploče iza Grada u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“. Tako je, nakon provedenog glasovanja, za predstavnicu navedenog kotara u Izvršni odbor izabrana vijećnica Petra Marčinko.

 

Predstoji odabir još jednog predstavnika/ce GK Gruž-Lapad-Montovjerna te predstavnika udruga civilnog društva i privatnog sektora koje će uslijediti u narednim danima.

 

Podsjetimo kako će glavna zadaća Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja biti učinkovita koordinacija i provođenje aktivnosti Plana upravljanja, o čemu će navedeno tijelo podnositi izvješća Upravnom odboru koji čini pet članova. Upravljačka komisija dužna je prilikom svog djelovanja osigurati uvjete za očuvanje resursa baštine i za mogućnost služenja baštine javnom interesu, pri čemu ima mogućnost i obvezu savjetovanja sa stručnjacima za relevantna područja.

 

Važno je za napomenuti kako je Zavod za obnovu Dubrovnika, kao glavni koordinator za provedbu Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ uputio Javni poziv zainteresiranim predstavnicima privatnog sektora, cehova i drugih strukovnih organizacija privatnog sektora da u svrhu uspostave upravljačkog sustava provedbe Plana upravljanja prisustvuju skupu zainteresiranih predstavnika koji će se održati u utorak, 7. lipnja 2022. godine u 18:00 sati, u zgradi DURE, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, u dvorani u prizemlju.

 

Sudjelovanje na radionici/skupu potrebno je potvrditi na e-mail tpuzovic@dura.hr, najkasnije do 06. lipnja u 12:00 sati.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *