Na festivalskom programu čak četiri nastupa FA Linđo

551

Već preko pola stoljeća traje suradnja Igara i Folklornog ansambla Linđo, a ovog festivalskog ljeta program obogaćuju s čak četiri nastupa od kojih smo na taraci tvrđave Revelin već u jednom uživali. Vrhunski umjetničko-folklorni provod čeka nas ove subote, 5. kolovoza u 21.30, zatim ponovno 14. i 19. kolovoza.

Raskošni program koji svjedoči i slavi bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine ovog je puta u totalnom izdanju – točke se preklapaju jedna između druge bez stajanja donoseći sat i 15 minuta čiste dinamike i atraktivnog repertoara baziranog na klasici, ali s novim autorskim početkom, koreografijama i glazbenim brojem.

Nastup će započeti plesom na zagorsku pjesmu Dobar večer dobri ljudi, a zatim će izvesti podravski glazbeni broj pod nazivom Cvetje moje, ples na međimursku popevku Klinček stoji pod oblakom, Valpovačke plesove iz Bizovca koji odražavaju svu vitalnost i vedrinu ljudi toga kraja, Stare splitske plesove elegantnog pokreta i profinjenog držanja, Bunjevačke plesove i njihovo najpoznatije bunjevačko kolo u kojemu se momci natječu u plesnim domišljajima s ciljem zavođenja djevojaka, dok posebne zvučno-ritmičke efekte postižu zvečkama-zvončićima na čizmama, zatim glazbeni broj Izašla je zelena naranča i Dubrovačku poskočicu Linđo te će nakon dva glazbena intermezza nastup završiti čuvenim Podravskim svatima.

Ulaznice za sve Linđove nastupe dostupne su preko festivalske mrežne stranice www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *