Zajednica HDZ-a Gojko Šušak iz Blata organizirala predavanje o Oluji

309

U organizaciji Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ ogranak Blato u srijedu, 2. kolovoza na Trgu dr. Franje Tuđmana u Blatu održano je predavanje ratnih pripadnika 4. gardijske brigade HV-a „Četvrta u Oluji“.

Na samom početku prisutne je pozdravila predsjednica Općinske organizacije HDZ-a ogranak Blato Franciska Jurišić Bačić koja se zahvalila braniteljima koji su svojom hrabrošću, odlučnošću i odanošću Domovini branili djedovinu od neprijatelja, te istaknula kako su nezavisnost i sloboda, pojmovi koji se vežu uz jednu od najpoznatijih operacija Hrvatske vojske- operaciju Oluja, kojom je Hrvatska vojska ostvarila sve zacrtane ciljeve i omogućila ostvarenje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode.

General Damir Krstičević zbog unaprijed preuzetih obveza nije mogao prisustvovati predavanju ali je poslao pismo podrške u kojem navodi kako s radošću podržava ovakve akcije svojih suboraca, ratnih pripadnika 4. gardijske brigade koji promiču istinu o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade.

O značajnim događajima koji su prethodili Domovinskom ratu, ulozi 4.gardijske brigade u Domovinskom ratu, obrani Dalmacije, oslobađanju Dubrovnika i juga RH, Zadarskog zaleđa u akciji “Maslenica”, akciji “Zima-94”, “Skok-2” te operacijama ”Ljeto-95”, “Oluja”, “Maestral” i “Južni potez” govorili su satnici Hrvoje Pupić Vurilj i Miljenko Modrić.

Na samom kraju večeri prisutnima se u ime organizatora obratio potpredsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Dubrovačko-neretvanske županije i predsjednik istoimene Zajednice ogranka Blato Danko Mirošević koji je istaknuo kako je predavanje prvo u nizu događanja kojeg su članovi Zajednice branitelja pripremili povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Naime, u subotu 5.kolovoza s početkom u 21:00 sat u Kulturnom centru Blato otvara se izložba pod nazivom Vrijeme ponosa- izložba ratnih fotografija Blaćana u Domovinskom ratu.

Zanimljivom predavanju na prepunom Trgu dr. Franje Tuđmana uz velik broj branitelja i stanovnika otoka Korčule prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović, zamjenik župana Joško Cebalo i predsjednik Općinskog vijeća Općine Blato Želimir Bosnić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *