Na gradilištu pročistača počinje montaža opreme

409
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u društvu članova Uprave Vodovoda Dubrovnik obišao je u srijedu gradilište uređaja za pročišćavanje vode za piće u Komolcu gdje se upoznao s trenutnim stanjem radova na ovom važnom komunalnom projektu.

Gradonačelnik je nakon obilaska izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i stupnjem gotovosti projekta s obzirom na nepovoljne vremenske prilike posljednjih tjedana. Naime, radovi na gradilištu odvijaju se na više pozicija istovremeno, a naglasak je na pripremnim radnjama za montažu opreme. 

Glavni cijevni razvod cjelokupnog postrojenja izvodi se u podrumskoj etaži dijela građevine (dilatacija I), gdje su u tijeku radovi na montaži cijevnih nosača, gravitacijskih i tlačnih cijevnih razvoda te pozicioniranje crpnih postrojenja kao i ostale hidrotehničke opreme i uređaja. Usporedo se odvijaju i završni radovi na dovršetku građevinske konstrukcije u prizemlju što će omogućiti odvijanje radova unutar kompletne građevine neovisno o vremenskim uvjetima.

Na poziciji vanjske interne prometnice izvodi se potporni zid u dužini 80 metara i visine 4 metra, a radovi su značajni s obzirom na to da su preduvjet za ostale radove na području zahvata interne prometnice.

Radovi se odvijaju i na povezivanju pročistača s postojećim hidrotehničkim tunelom Srđ, jednim od najvažnijih objekata vodoopskrbnog sustava Dubrovnika, a uključuju izvedbu cijevnog spoja hidrotehničkog kanala i pročistača uz izvedbu obilaznog voda kojim se omogućuje uredna vodoopskrba Grada za vrijeme radova.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *