Na svečanom otvorenju EUROPE DIRECT-a Korčula predstavljeni projekti zelene i digitalne tranzicije

161

Otvoren je centar EUROPE DIRECT Korčula, kojeg vodi Lokalna akcijska grupa LAG 5 uz partnere Korčulansku razvojnu agenciju KORA i Grad Korčulu.

Riječ je o drugom takvom centru u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prvom na otoku u Hrvatskoj. Novootvoreni centar će uz već postojeći centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi i njime upravlja Regionalna agencija DUNEA, raditi na aktivnoj promociji i približavanju europskih vrijednosti, politika i prioriteta građanima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Svečanom otvaranju centra prisustvovali su voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev uz svoje suradnike, gradonačelnica Grada Korčule Nika Silić Maroević, voditeljica EUROPE DIRECT Korčula Katarina Slejko, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić uz zamjenika Bruna Bebića te voditeljicu EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije Antoniju Odak.

Voditelj predstavništva Europske komisije, Ognian Zlatev, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem prvog centra EUROPE DIRECT na otoku te poručio kako ruralna i otočna područja trebaju još snažniji glas u Europi, a dobar korak u tom smjeru je i širenje EUROPE DIRECT mreže na Korčulu. U ime Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA, ravnateljica Melanija Milić čestitala je kolegama na otvorenju jednog ovakvog centra kojim se dodatno prepoznaje vrijednost hrvatskih otoka. Okupljenima je ukratko predstavila centar EUROPE DIRECT DNŽ koji aktivno djeluje od svibnja prošle godine, a u kojem su uz Regionalnu agenciju DUNEA, pridruženi partneri Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu te udruga ESN Dubrovnik.

Tom prilikom, predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Antonija Odak i Bruno Bebić, predstavili su EU projekte koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a koji doprinose ostvarenju ambicioznih ciljeva Europskog zelenog plana i digitalne tranzicije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *