Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju SveučiliŠta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

201

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente prve godine diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Studentima su prezentirani rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo te poduzetnički inkubatori u Dubrovniku i Pločama. Poduzetnički inkubatori namijenjeni su poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora. U Mreži inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije smješteni su poduzetnici različitih djelatnosti – proizvodnja, poslovno savjetovanje, posredovanje u zapošljavanju, promet nekretninama te marketinške, zdravstvene, kozmetičarske, građevinske, knjigovodstvene i dizajnerske djelatnosti.

Korisnici inkubatora, vlasnik obrta Jutro Marko Soče te Sara Jelčić iz poduzeća Okusi Neretve, tijekom prezentacije su studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do razvoja poslovanja, kao i značaj usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje.

Svrha posjeta je poticanje studenata na poduzetnička promišljanja, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i stanari jednog od poduzetničkih inkubatora iz Mreže poduzetničkih inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije kojima upravlja Centar za poduzetništvo d.o.o.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *