Načelnik Lasić na biskupskom ređenju mons. Petra Palića na Hvaru

82

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić nazočio je jučer na Hvaru biskupskom ređenju mons. Petra Palića.

Ređenje mons. Palića održalo se u katedrali Svetog Stjepana I. Glavni zareditelj bio je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Suzareditelji biskupskog ređenja bili su mons. Slobodan Štambuk, apostolski administrator Hvarske biskupije i mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.
Mons. Palić podrijetlom je iz Janjeva, a rođen je 1972. godine. Nakon završene osnovne škole, a potom Klasične gimnazije u Skoplju i Subotici pohađao je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Teologiju je doktorirao 2009. godine na Sveučilištu Karl-Franzen u Grazu. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1996. godine gdje je obnašao brojne dužnosti, a od 2009. do 2017. bio je generalni vikar Dubrovačke biskupije. Prošle godine izabran je na funkciju generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije.
Mons. Petar Palić je 56. hvarski biskup, a Hvarska biskupija obuhvaća tri srednjodalmatinska otoka – Brač, Hvar i Vis, te niz manjih otoka. Ustanovljena je sredinom 12. stoljeća.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *