„POŠTUJMO GRAD“ U pripremi niz mjera usmjerenih ka smanjenju gužvi u sezoni

423

Grad Dubrovnik nastavlja s implementacijom mjera i aktivnosti u okviru projekta „Poštujmo Grad“ („Respect the City“) u cilju smanjenja gužvi i ublažavanja pritisaka koje veliki broj posjetitelja u kratkom vremenu ima na područje povijesne jezgre i kontaktne zone.

Tako je danas na Vratima od Pila postavljen konopac kojim se regulira ulazak i izlazak pješaka u i iz povijesne jezgre radi veće protočnosti i sprečavanja zastoja, a koja je kao jedna od hitnih mjera uvedena prošle godine te je ispunila svoju svrhu.

No, postavljanje usmjerivača kretanja s konopcem samo je jedna u nizu desetaka različitih mjera koje gradska uprava namjerava provesti u sezoni 2018. godine. Sve mjere donesene su na osnovu stručne analize dosadašnjih iskustava, a realizirat će se aktivnim uključivanjem brojnih dionika projekta „Poštujmo Grad“ uz usku suradnju i koordinaciju nadležnih službi poput komunalnog i prometnog redarstva, ali i službi Turističke zajednice grada Dubrovnika i Lučke uprave.

Osim boljeg rasporeda dolazaka brodova na kružnim putovanjima te pažljivije distribucije vremena ukrcaja i iskrcaja putnika, pozitivne promjene postići će se i stupanjem na snagu novih odluka, poput oslobađanja dosad zagušenog platoa Pila od info pultova, širenja pješačkih koridora kroz povijesnu jezgru, ali i reorganizacije vremena ulaska dostavih vozila, sve na zadovoljstvo sugrađana i posjetitelja.

Očuvanje baštine, kvalitetan svakodnevni život građana te osiguravanje najboljeg iskustva Dubrovnika posjetiteljima motivi su zaokreta u upravljanju destinacijom.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *