Načelnik Lasić s predstavnicima umirovljenika dogovorio rješenje njihovog gorućeg problema u Cavtatu

189

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i pročelnik Upravnog odjela za za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti Mario Curić sastali su se danas s Ljubicom Brailo predstavnicom Matice umirovljenika Općine Konavle, Antom Mandićem predstavnik Sindikata umirovljenika te Albinom Glavora, predstavnik HSU-a.

Na sastanku se razgovaralo o osiguranju društvenih prostorija za umirovljenike u Cavtatu gdje bi se oni mogu sastati i provoditi društvene aktivnosti, a načelnik Lasić je rekao kako će u sljedećih par mjeseci riješiti taj problem te iznaći prostor u Cavtatu. Naglasio je također kako takvi prostori već postoje u Čilipima i na Grudi.

Predstavnici umirovljenika zahvalili su načelniku Lasiću jer je odmah po preuzimanju mandata riješio pitanje umnirovljeničkih karata, a na sastanku je istaknuto i kako Općina Konavle u skladu sa svojim socijalnim programom redovito isplaćuje božićnice i uskrsnice za umirovljenike.

Razgovaralo se općenito o socijalnom statusu umirovljenika, a načelnik je naglasio Dom umirovljenika Konavle sa izrazito visokim standardom usluge čija je popunjenost 100 posto.
Obje strane iskazale su razumijevanje i želju za uspostavljanjem što bolje suradnje, a dogovoreni su redoviti sastanci kako bi se što bolje i ranije rješavali problemi umirovljenika u Konavlima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *