Nadahnuto muziciranje na završnom koncertu majstorske radionice Stefana Milenkovića

326

Završni koncert polaznika međunarodne violinske majstorske radionice Stefana Milenkovića održao se sinoć, 29. srpnja u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Koncertni program odabran iz repertoara radionice pokazao je umijeće mladih glazbenika koji su nadahnutim muziciranjem osvojili simpatije festivalske publike.

 

Osam mladih violinista u dobi od 16 do 23 godine koji dolaze iz Hrvatske, Srbije i Italije; Giulia, Paula, Iris, Domenico, Lana, Zvonimir, Marija i Teofil, nakon individualnih i grupnih violinskih satova s jednim od najboljih violinista svijeta Stefanom Milenkovićem, pripremili su zanimljiv program koji su izveli u prepunoj dvorani ljetnikovca Bunić Kaboga. Svaki od polaznika nastupio je samostalno i tako dobio priliku pokazati što je naučio tijekom radionice, a potom su svi nastupili zajedno izvodeći Koncert za četiri violine G. P. Telemanna. U završnoj izvedbi pridružio im se i Milenković koji je time razveselio publiku koja je priželjkivala i njega čuti.

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacijske programe za mlade umjetnike, Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto organiziraju ukupno tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice. Vode ih vrhunski glazbeni umjetnici, a uz violinista Stefana Milenkovića to su tenor Krešimir Špicer, čiji nas završni koncert očekuje 1. kolovoza također u ljetnikovcu Bunić Kaboga te pijanistica Maria João Pires koja će svoju radionicu voditi od 1. do 7. kolovoza. Sve tri majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje se održavaju satovi.


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *