Najjednostavniji kolač s jabukama

1039

Kada se vrijeme “pokvari”, zahladi ili stanu padati kiše, najviše volimo ležati pod dekicom, ledati neki dobar film ili čitati knjigu. Uz to, nekako najbolje ide šalica kave ili toplog čaja uz keks ili domaći kolač. Donosimo vam recept za jedan pravi jesenski kolač, koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću pripreme. Bez miksera, bez korištenja bezbroj zdjela i posuđa, a ukusan i brzo gotov. 

Uzmite jednu čašu, najbolje onu od 2 dcl. U plastičnu zdjelu pomiješajte 2 čaše brašna, 2 čaše griza, 1 čašu šećera i jedan prašak za pecivo. 

Ogulite kilogram jabuka, izribajte ih i pomiješajte sa malo cimeta, vanilin šećerom, čašom običnog šećera.

U pleh sipajte suhu smjesu s brašnom i grizom, pa smjesu jabuka. Slažite dok ne potrošite smjese, a neka gornja bude sloj suhih sastojaka. Napravite preljev od 1 jaja, 1 dl ulja i 1 dl mlijeka i ravnomjerno prelijte kolač. Ukoliko želite posni kolač, bez jaja i mlijeka, tada u mokru smjesu s jabukama stavite dcl ulja i ne zalijevajte dodatno kolač.

 

Neka se peče na 180 °C nekih 35-40 minuta, ovisno o vašoj pećnici. 

Naravno, jabuke možete zamijeniti višnjama, kruškama, šljivama.

Dobar vam tek!

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *